Tema: compunere cu titlul “ce poți face cu două cuvinte”

Sursa foto: http://bit.ly/ePnBl3

Pui de compunere 1: Poți să ne amesteci literele și să faci un cuvânt nou-nouț. Să spunem că luăm drept cuvinte tastatură și iubire. Noul cuvânt ar putea fi tastareiubiră, care ar putea însemna dragostea pe care o avem pentru tastatură. 😀
Să spunem că cele două cuvinte s-au plictisit de însemnătatea lor așa că au decis să formeze un alt cuvânt care să însemne cu totul altceva sau că cele două cuvinte se iubesc și vor să se căsătorească, așa că au nevoie de un nume comun.
Pui de compunere 2: Două cuvinte se pot juca și pot da peste cap gramatica și semantica. De fapt, gramatica poate să fie de fapt o regină, iar semantica un rege bun care vrea să realizeze cât mai multe cuvinte noi. Ei au pus de un concurs prin care celelalte cuvinte să vină și să-și spună părerea, dar cele două cuvinte buclucașe dau peste cap totul pentru că își schimbă înțelesul.
Pui de compunere 3: Două cuvinte au fugit pe lună. S-au plictisit să fie cuvinte și refuză să mai însemne ceva. Cum ne-am descurca noi fără două cuvinte pe care le folosim zi de zi?
Să spunem că nu am mai avea cuvântul “nu” și cuvântul “fericire“, nu-i așa că ar fi tare greu să ne exprimăm fără ele? Oare am putea găsi altele-n loc?