Tema: compunere cu titlul “Iubirea oamenilor pentru narcise”

Sursa foto: http://bit.ly/AxO91O

Pui de compuneri 1 – Acum mii de ani, când existau inorogi iar dorințele puteau fi citite de oricine cu suflet mare, inorogii au intrat într-un război cu cerul care nu era de acord ca altcineva să fie mai frumos decât el.
Deși inorogii erau pașnici și nu doreau ca acest război să continue, cerul nu contenea să ofere ploaie, iar ei nu puteau trăi decât dacă soarele îi veghea, așa că s-au transformat în narcise.
De ce iubesc oamenii narcisele? Pentru că ne aduc aminte de inocența și bunătatea inorogilor.
Pui de compuneri 2 – Oamenii iubesc toate florile, dar se spune că prima narcisă a fost o prințesă furată de la părinți care și-a dedicat toată viața florilor. Avea atât de mare grijă de flori, că nu lăsa pe nimeni nici să le ude, ba chiar într-o zi s-a dus să vorbească cu soarele și cu ploaia ca să le explice cum ar trebui să se comporte cu florile. A fost până și în mijlocul pământului pentru a vorbi cu regele pământului pentru a ocroti și ajuta florile indiferent de ceea ce se va întâmpla.
Drept răsplată, florile i-au oferit la finalul vieții un loc printre ele.
Pui de compuneri 3 – Florile au organizat un bal, pe care de altfel ele îl organizează an de an la finalul primăverii, dar de data aceasta este vorba despre o petrecere specială, pentru că se împlineau 200 de ani de la prima pelată roz a Reginei Florilor.
La acest bal a fost desemnată cea mai frumoasă floare – narcisă și odată cu acest premiu ea a câștigat iubirea necondiționată a tuturor oamenilor.
Sper să vă placă 🙂