Tema: Compunere cu titlul “Crescătoria de îngeri”.
Înainte să ajungem la puii de compuneri vreau să vă spun că mă bucur tare mult că primiți și astfel de teme mai… altfel. În locul compunerilor “prestabilite” de tipul iarna, toamnă, vacanță la mare sau la munte, această temă chiar mi se pare extrem de interesantă.

Sursa foto: http://bit.ly/pfBpnX

Pui de compuneri 1: Un bătrân cu ochii mari și verzi a venit în fața blocului tău. Nu a vrut să mai plece de acolo timp de ani de zile, chiar dacă toți vecinii tăi au vorbit cu el să-l izgonească de la parterul blocului.
Într-o zi, când te duceai la școală bătrânelul te-a întrebat ce te face fericit. La început nu ai vrut să-i răspunzi, dar când ai văzut că zâmbea nu ai avut cum să nu-i spui nimic. I-ai explicat că te-ar face fericit o notă mare, iar în acea zi ai luat 10 la matematică. A doua zi la fel, a treia zi la fel, până când toate lucrurile pe care i le spuneai tu le împlineau.
Ai decis să vorbești cu el, mai ales că nimeni nu te credea când le-ai povestit pățania, iar el ți-a mărturisit că este un înger venit să ajute pe cei care cred în zâmbete…
Pui de compuneri 2: Cum ar arăta un înger?
Dacă nu ar avea aripi și am povesti despre un înger modern care se deplasează cu un avion ce se mișcă la fel de repede ca și lumina? Dar dacă s-ar mișca la fel de repede ca și gândul? L-am confunda noi, oamenii, oare cu un extraterestru?
Dacă ar exista o planetă a îngerilor cum ar fi ea? Cum ar arăta? Unde ar fi? Cum s-ar comporta îngerii de aici? Ar fi un rege ce ar avea grijă de ceilalți sau nu?
Pui de compuneri 3: Îngerii nu se văd, așadar nici o crescătorie de îngeri nu ar fi vizibilă pentru noi, oamenii.
Aici ar ajunge toți îngerii din momentul în care se nasc până la maturitate, moment în care ei au libertatea de a face bine.
Dacă am avea o crescătorie de îngeri chiar în casa noastră? Este posibil, pentru că nu am vedea nimic…