Temă – o compunere despre un personaj care trece printr-un moment dificil din viața sa.

E suuuper simplu! Și știți de ce? Păi, de ce vă spun eu că o compunere e simplu de făcut? Pentru că atunci când ni se dau destul de puține informații putem mereu să inserăm elemente fantastice.

Sursa foto: http://bit.ly/gjtlch

Pui de compunere 1 – O pisică e tare mâhnită din cauza faptului că ea nu mai vrea să prindă șoricei. Și-a dat seama că unii șoricei sunt chiar simpatici și s-a decis să renunțe la el și să devină vegetariană. Treaba ar fi cum ar fi dacă nu ar exista și alte mâțe care ar râde de ea din cauza asta.

Pisoiul nostru e tare supărat când vede cum ați foști prieteni râd de ea pentru că nu mai aleargă șoareci. Ba chiar la o petrecere pe care regele pisicilor a organizat-o acum ceva timp și regele a râs de ea atunci când chelnerii (niște pisici maidaneze) au venit cu ditai’ platoul de șoricei asortați cu roșii și ardei verde și pisica noastră a gustat doar din ardei și roșii.

Pui de compunere 2 – Fetița cu chibrituri a rămas fără chibrituri.

Ei îi era sărăca tare frig, așa că trebuie să găsească cât mai repede pe cineva care să o ajute. De trei zile stă în ninsoare fără ajutor până când vine… Albă ca Zăpada care îi oferă un pic de magie. Fetita transformă magia într-un foc imens care să îi ajungă toată iarna.

Pui de compunere 3 – La final, un pui de compunere ceva mai serios, pentru aceia dintre voi care nu au chef să facă o compunere cu multă fantezie.

Să spunem că există un rege cu 5 fete și toate cele 5 fete erau bune la suflet, frumoase și deștepte. Săracul rege trebuie să ofere tronul cuiva, dar nu reușește să se decidă care dintre cele trei domnișoare ar fi cea mai merituoasă. În plus, este convins că dac ar alege una singură, celelalte patru s-au supăra rău pe el și ar pleca din ținut pentru a-și căuta fericirea în altă parte.

Încearcă regele nostru mult să delimiteze într-un fel iubirea pe care o are el pentru fete, dar nu reușete. Încearcă să le supună la anumite teste (aici vă las pe voi să ne inventați) dar degeaba, toate cele cinci fete se descurcă la fel de bine.

Într-un final, se decide ca tronul să fie împărțit în cinci locuri și fiecare dintre domnișoare să dețină o cincime din regat.