Tema: Am primit o cerere via mail pentru o compunere despre copiii orfani. Din păcate, nu este nici pe departe un subiect vesel, dar cu imaginație și iubire totul va avea un final fericit.

Sursa foto: http://bit.ly/wrxhAA

Pui de compuneri 1 – În fața blocului în care stai tu este un orfelinat cu mai mulți copii, unii sunt asiatici, alții vin din Africa, unii sunt români. Ei se joacă mereu împreună și profesoara voastră a decis ca toți copiii din clasă să vină aici o dată pe săptămână pentru a se juca cu ei.
Profesoara voastră a vrut să vă ofere un exemplu de prietenie: dacă voi vă certați cu colegii de bancă pentru un pix sau un caiet ori un bilețel trimis pe ascuns în clasă, aici toți copiii prețuiesc prietenia mai mult decât orice.
Pui de compuneri 2 – Într-o zi te-ai supărat atât de tare pe mama ta, că de la o ceartă banală ți-ai pus înainte să te culci ca dorință să nu o mai vezi niciodată.
A doua zi te-ai trezit fără părinți, fără prieteni, eri singur pe străzi și căutai pe cineva căruia să-i poți împătăți ce simți și care să-ți ofere ajutor atunci când ai nevoie.

  • Ce ai simțit?
  • Ce gândești?
  • Cât de importanți sunt părinții?

Pui de compuneri 3 – Zâna Măseluță este obligată de Regina cea Rea să-și lase singurul dinte într-un orfelinat. Dințișorul a crescut singur și strâmb, fiind mereu necăjit de ceilalți dinți care aveau părinți.
Într-o zi, Regina cea Rea a desfăcut vraja care-i ținea mama departe, iar Regina Măseluță a putut reveni lângă fiul său… (de aici continuați voi)

  • Ce puteri a căpătat dințișorul?
  • Ce credeți că i-a spus Zâna Măseluță?
  • Cum credeți că este ca un copil să crească fără mamă?