Totul mi s-a părut fascinant, copil fiind, iar asta pe întâmpla pe uliță la țară evident nu în mijlocul orașului. S-a întâmplat asta de câteva ori, cu mâinile tatălui meu lângă ale mele pe volan, asta până când… pe ulița goală a ieșit unchiul meu din curte grăbit și deși tata trăgea de volan stânga, eu nu am avut același reflex și țineam tare de volan înainte. Țin minte că mașina s-a oprit brusc și nu s-a întâmplat nimic, eu râdeam neștiind ce înseamnă pericolul, iar tata era alb ca varul la față. Asta este ultima mea amintire de când conduceam la tata în poală.
Mi-am adus aminte de pățanie odată ce am văzut clipul de mai jos pe YouTube:

Da, e funny pentru copil, uneori și pentru părinți, dar e foarte RISCANT! Un copil nu-și poate da seama de pericole, nu realizează că o singură secundă poate transforma totul într-un coșmar și nu știe că volanul ținut drept 10 secunde poate să însemne zile bune în spital sau poate și mai rău…
Siguranța în mașina înseamnă multe: de la scaunele auto adaptate, la centurile de siguranță, geamuri, ușile mașinii, până la oglinzi curate sau banalul lichid de geam care nu își face simțită prezenta, dar lipsa lui o simțim cu toții extrem de rău.
Voi ați condus când erați mici mașinile părinților sau vă lăsați copiii să încerce să conducă precum în videoclipul de mai sus?
Daca vrei sa afli mai multe despre Bebetex si despre ce vor ei sa faca, te invitam pe blog.bebetex.ro si pe pagina de Facebook.

Cine este Bebetex?

Bebetex: Scaune auto copii - Magazin online de scaune auto pentru copiibebetex.ro este un magazin online ce se adreseaza tuturor parinţilor responsabili, ce doresc ca transportul copiilor lor sa se realizeze in condiţii de deplina siguranţa. Fie ca este vorba de carucioare, fotolii auto sau alte accesorii, bebetex.ro va ofera toate aceste produse. Totodata, scopul site-ului nostru este de a informa parintii in legatura cu tot ceea ce tine de siguranta copiilor si riscurile la care se supun.
Toate produsele comercializate sunt in concordanţa cu normele si standardele de calitate europene, carucioarele si accesoriile avand ultimul standard EN iar fotoliile auto fiind omologate ECE R44/04.

Sursă foto: kudumomo/ Flickr.com.