În primul rând trebuie să știm că airbag-urile funcționează în strânsă legătură cu centurile de siguranță, iar la fel de importante sunt regulile privind airbag-urile atunci când călătorim cu cei mici.
Copiii mici, de sub 12 ani, NU au voie să călătorească pe scaunul din față, dar sunt situații în care, pentru că aveți prea mulți copii în mașină sau din alte motive, sunteți nevoiți să-l așezați pe copil pe scaunul din dreapta.
Foarte important de știut este faptul că, dacă pentru noi, airbag-ul înseamnă salvarea vieții, pentru copii este total opus. De aceea în cazul în care nu aveți de ales iar copilul este așezat pe scaunul din dreapta este important de știut:

  • Plasați scaunul din dreapta cât mai în spate cu putință,
  • Nu plecați de pe loc până când centura de siguranță nu este așezată corespunzător, în cazul în care cel mic nu este destul de înalt, există înălțătoare speciale care să vă ajute,
  • Explicați-i copilului că trebuie să stea cu spatele lipit de scaun și că nu are voie sub nicio formă să se aplece pentru a schimba posturile la radio, a da aerul condiționat mai încet etc.,
  • Dacă mașina vă permite, puteți opri airbag-urile, dar nu uitați să le activați după călătorie.

La final, vă mai spun și că dacă aveți airbag-uri laterale în spate, atunci asigurați-vă că cei din spate, în special copiii, nu se sprijină de ușile mașinii. Deși airbag-uri laterale nu au aceleași dimensiuni precum cele din față, în caz de accident, atunci când cei mici se sprijină de ușă, aceștia pot fi răniți.

Daca vrei sa afli mai multe despre Bebetex si despre ce vor ei sa faca, te invitam pe blog.bebetex.ro si pe pagina de Facebook.

Cine este Bebetex?

Bebetex: Scaune auto copii - Magazin online de scaune auto pentru copiibebetex.ro este un magazin online ce se adreseaza tuturor parinţilor responsabili, ce doresc ca transportul copiilor lor sa se realizeze in condiţii de deplina siguranţa. Fie ca este vorba de carucioare, fotolii auto sau alte accesorii, bebetex.ro va ofera toate aceste produse. Totodata, scopul site-ului nostru este de a informa parintii in legatura cu tot ceea ce tine de siguranta copiilor si riscurile la care se supun.
Toate produsele comercializate sunt in concordanţa cu normele si standardele de calitate europene, carucioarele si accesoriile avand ultimul standard EN iar fotoliile auto fiind omologate ECE R44/04.

Sursă foto: jburwen/ Flickr.com.