Siguranța în mașină, atunci când vorbim strict despre copii, nu presupune doar alegerea unui scaun auto adaptat în funcție de greutatea celor mici, ci și multe alte lucruri. Printre acestea se numără și geamurile autovehiculului, iar dacă acestea sunt electrice și se închid automat atunci când se închid și ușile mașinii, atunci adulții ar trebui să acorde o atenție sporită la acest lucru.
Atunci când cineva vrea să își cumpere o mașină este atent la foarte multe lucruri, iar dotările sunt dacă nu pe primul loc, atunci cu siguranță pe locul secund. Voi atunci când ați cumpărat “mașina de familie” ați fost atenți și să fie dotată cu geamuri automate? V-ați gândit vreodată la faptul că cei mici, din scaunul auto, pot ajunge să apese, fără să-și dea seama ce fac, pe butonul care acționează geamul și să-l închidă sau să-l deschidă, punându-și viața în pericol? Dacă geamul se închide automat, fără a fi nevoie de a apăsa pe un buton sau de a acționa o altă comandă, situația este mult mai riscantă. Gândiți-vă la faptul că nu e nevoie decât de câteva secunde în care să-l lăsați pe cel mic nesupravegheat, timp în care geamul se poate închide peste mâna lui sau, mult mai grav, chiar lovindu-l sau accidentându-l grav în zona gâtului sau a capului.
Kidsandcars.org a strâns povești tragice ale părinților care au trecut prin sperieturi sau prin accidente de neimaginat. Nu vă spun să le citiți pe toate, doar o singură mărturisire este de ajuns pentru a acorda mult mai multă atenție la geamurile mașinii de acum încolo.
Daca vrei sa afli mai multe despre Bebetex si despre ce vor ei sa faca, te invitam pe blog.bebetex.ro si pe pagina de Facebook.

Cine este Bebetex?

Bebetex: Scaune auto copii - Magazin online de scaune auto pentru copiibebetex.ro este un magazin online ce se adreseaza tuturor parinţilor responsabili, ce doresc ca transportul copiilor lor sa se realizeze in condiţii de deplina siguranţa. Fie ca este vorba de carucioare, fotolii auto sau alte accesorii, bebetex.ro va ofera toate aceste produse. Totodata, scopul site-ului nostru este de a informa parintii in legatura cu tot ceea ce tine de siguranta copiilor si riscurile la care se supun.
Toate produsele comercializate sunt in concordanţa cu normele si standardele de calitate europene, carucioarele si accesoriile avand ultimul standard EN iar fotoliile auto fiind omologate ECE R44/04.

Sursă foto: Neeta Lind/ Flickr.com.