Un scaun auto adaptat nu este singurul element de care trebuie să aveți grijă atunci când vă urcați în mașină cu cei mici pentru a pleca la drum. Dacă nu există nimeni pe bancheta din spate pentru a avea grijă de copii, ușile sau geamurile electrice pot reprezenta un adevărat pericol.
Dacă săptămâna trecută am povestit despre geamurile electrice acum m-am gândit să vă vorbesc și despre uși, mai ales despre cele care nu se încuie automat atunci când pornim motorul mașinii.
Gândiți-vă doar că multe dintre scaunele auto sunt poziționate lângă uși, ceea ce înseamnă că cei mici pot deschide / închide ușa oricând… iar asta este echivalentul faptului că acest lucru poate să aibă loc și în timp ce mașina este în mișcare.
Nici ușile care se închid automat nu sunt 100% sigure. Există momente, precum cele în care vreți să căutați ceva în portbagaj, deci nu vă gândiți că se poate întâmpla ceva chiar în cele fix 2 minute cât descuitați și luați un anumit lucru din portbagaj, când copiii pot deschide ușa mașinii și, din neatenție sau neștiință o pot închide rănindu-se sau, de ce nu, dintr-un moment de neatenție, o puteți închide chiar voi fără să vă dați seama că mâna copilului sau piciorușul lui se află chiar în dreptul ei.
Modelele noi de mașini au un sistem special de protecție pentru copii, însă la modelele mai vechi acest lucru nu există, așadar siguranța în mașină nu înseamnă doar alegerea și montarea unui scaun auto potrivit, ci mult mai mult.
Daca vrei sa afli mai multe despre Bebetex si despre ce vor ei sa faca, te invitam pe blog.bebetex.ro si pe pagina de Facebook.

Cine este Bebetex?

Bebetex: Scaune auto copii - Magazin online de scaune auto pentru copiibebetex.ro este un magazin online ce se adreseaza tuturor parinţilor responsabili, ce doresc ca transportul copiilor lor sa se realizeze in condiţii de deplina siguranţa. Fie ca este vorba de carucioare, fotolii auto sau alte accesorii, bebetex.ro va ofera toate aceste produse. Totodata, scopul site-ului nostru este de a informa parintii in legatura cu tot ceea ce tine de siguranta copiilor si riscurile la care se supun.
Toate produsele comercializate sunt in concordanţa cu normele si standardele de calitate europene, carucioarele si accesoriile avand ultimul standard EN iar fotoliile auto fiind omologate ECE R44/04.

Sursă foto: ToriaURU/ Flickr.com.