Atunci câteva reguli și sfaturi nu strică, de fapt ele nu strică niciodată, chiar dacă vorbim despre cei care conduc zi de zi sau cei care au deja o experiență vastă în ale condusului.

  1. Începeți de acasă, prin a citit regulile de circuație. Mulți dintre șoferii cu experiență nu mai știu care este semnificația anumitor semne de circulație sau care este obligația lor în anumite situații. Cartea cu legislația la zi ar trebui să fie în orice casă unde există cineva ce folosește mașina.
  2. Dacă aveți copii care vor să devină șoferi, atunci încurajați-i să vă spună unde greșiți sau unde faceți bine atunci când sunteți la volan. Vor învăța mai repede așa și poate vă aduceți și voi aminte de unele reguli uitate în timp.
  3. În cazul în care nu ați mai condus de ceva timp, luați niște lecții cu un instructor auto. Asta nu înseamnă nimic altceva decât că vreți să faceți totul cât mai corect.
  4. Mergeți în cea mai apropiată pădure și încercați să parcați mașina cu spatele sau lateral. Aveți nevoie de câteva PET-uri pe care să le folosiți pentru a vă delimita spațiul.
  5. Nu uitați de butoanele de control. Deși la multe dintre mașini ele sunt poziționate oarecum în același loc, este posibil ca în trafic să nu le “nimeriți” din prima, așadar mai ales dacă ați schimbat mașina, încercați să o cunoașteți cât mai bine înainte de a pleca la drum. Schimbați vitezele pe loc și învățați de unde se pornesc ștergătoarele, farurile etc.
  6. Primul drum ar fi bine să fie făcut pe o arteră ceva mai puțin aglomerată, poate chiar la final de săptămână când sunt mai puține mașini pe șosea.

Voi ce ați mai avea de adăugat?
Daca vrei sa afli mai multe despre Bebetex si despre ce vor ei sa faca, te invitam pe blog.bebetex.ro si pe pagina de Facebook.

Cine este Bebetex?

Bebetex: Scaune auto copii - Magazin online de scaune auto pentru copiibebetex.ro este un magazin online ce se adreseaza tuturor parinţilor responsabili, ce doresc ca transportul copiilor lor sa se realizeze in condiţii de deplina siguranţa. Fie ca este vorba de carucioare, fotolii auto sau alte accesorii, bebetex.ro va ofera toate aceste produse. Totodata, scopul site-ului nostru este de a informa parintii in legatura cu tot ceea ce tine de siguranta copiilor si riscurile la care se supun.
Toate produsele comercializate sunt in concordanţa cu normele si standardele de calitate europene, carucioarele si accesoriile avand ultimul standard EN iar fotoliile auto fiind omologate ECE R44/04.

Sursă foto: Leonid Mamchenkov/ Flickr.com.