Tema – compunere cu tema “Copiii și părinții” care să cuprindă idei despre relația dintre părinți și copii.

Sursa foto: http://bit.ly/hAy79b

Pui de compunere 1 – vorbește cu părinții tăi și întreabă-i ce ar face ei dacă ar mai putea să fie, pentru câteva zile, din nou copii.
Rogă-i să-ți explice care ar fi primele lucruri pe care le-ar face și, în funcție de acestea, întreabă-i apoi cum ar reacționa dacă și tu ai face aceste lucruri (s-ar putea să ai parte de o surpriză)
Pui de compunere 2 – de multe ori există diferențe de opinie între adulți și copii. Dacă voi vă gândiți mai mult la timpul liber și la jocuri, ai voștri părinți se gândesc mai degrabă la activitatea școlară și la viitorul vostru.
Care ar fi echilibrul perfect între gândurile părinților și ale copiilor? Ce credeți voi că ar trebui să se schimbe? După ce răspundeți la aceste întrebări încercați să vorbiți cu ai voștri părinți despre aceleași lucruri. Ce v-au răspuns ei? Sunt aceleași răspunsuri? Care sunt diferențele? De ce credeți că nu gândiți la fel?
Pui de compunere 3 – v-ați supărat pe mama/tata și de ziua voastră v-ați pus o dorință: aceea de a avea, pentru 3 zile, o lume doar cu tineri de vârsta voastră. Cum ar fi această lume? Cum ar arăta ea? Ce activități ați avea? Ce ați face dacă nu ar exista școală, dacă nimeni nu v-ar mai spune la ce oră să intrați în casă și dacă nu ar mai exista nimeni care să vă spună să vă faceți curat în cameră?
După ce s-au terminat cele 3 zile trageți concluzii, cum e mai bine cu sau fără părinți?