Tema – despre o familie de animale care se pregătește pentru Paște.

Sursa foto: http://bit.ly/htl1II

Pui de compunere 1 – Imaginează-ți că sute de albine pregătesc masa de Paște. Fiecare are un rol bine stabilit dinainte. Albina cu șorț roz pregătește cozonacii (care sunt atât de mici încât nu-ți intră nici sub o unghie) albina care are căciulă face friptura, iar viespea este oaspete și nu face nimic.

Pui de compunere 2 – Petrecerea de Paște

Mai multe pisici au decis să dea o petrecere de Paște. Pisicile vor să prindă niște șoricei în cursă, așa că au invitat și 10 șoricei la petrecere care habar nu au de intențiile mâțelor.

Locul unde se ține petrecerea? În spatele casei tale și tu vezi tot de la geamul camerei tale.

– Cum pregătesc pisicile masa pentru petrecerea de Paște?

– Sunt ouă vopsite acolo?

– Nu uita că trebuie să povestești despre cașcavalul pe care îl pun pe masă (este un aliment preferat atât de pisici, cât și de șoricei). O pisică mai îndrăzneață a furat o bucată mare de cașcaval de la mama ta.

– Când se prind oare șoriceii că este

vorba de o cursă?

Pui de compunere 3 – Ce fac găinile de Paște? Ele se întrec cine face cele mai multe și cele mai mari ouă, ouă care apoi ajung să fie încondeiate.

Pentru găini momentul cel mai important este atunci câdn familia ta se adună la masă și ciocnește ouă roșii. Oul care nu se sparge este al găinii care devine liderul pentru un an întreg.

Imaginează-ți cum se adună găinile la fereastră pentru a vedea care e oul cel mai tare și cum se bucură câștigătoarea.