Tema:  Compunere cu titlul “O poveste hazlie cu un zmeu”

magie

Sursa foto: http://bit.ly/xReg3A

Pui de compuneri 1 – Zmeul speria pe toata lumea, desi el era tare simpatic. El provine dintr-o familie de zmei rai, care au distrus multe regate si din aceasta cauza el nu isi poate face prieteni.
De fiecare data cand incearca sa se apropie de cineva, zmeul nu reuseste sa faca altceva decat sa-i sperie pe ceilalti si mai rau si sa faca in asa fel incat sa nu se apropie nimeni de el.
Nu avea niciun prieten, pana cand Andrei, un baietel de 3 ani, si-a dat seama de bunatatea zmeului si i-a oferit prietenia lui.
Cum zmeul nu era obisnuit sa se comporte cineva frumos cu el trece printr-o groaza de patanii:

  • Cand Andrei il invita sa se joace in parc cu ceilalti copii, zmeul sufla atat de tare incat ia parcul pe sus, pentru a-l oferi apoi drept cadou lui Andrei
  • Atunci cand Andrei ii spune zmeului ca vrea o inghetata, zmeul fura toate aparatele de ingheata din lume si i le aduce baiatului la usa
  • Andrei il invita la un picnic, dar zmeul nu mananca ca si baietelul, asadar el si-a adus propria mancare, ce a speriat pe toata lumea: soricei si viermi.

Pui de compuneri 2 – Zmeul era ziua fetita si noaptea zmeu care se ridica pe cer. Nimeni nu stia asta, nici macar fetita nu-si dadea seama ca noaptea se transforma intr-un zmeu.
Asa se face ca a fost tare ciudat cand fetita s-a trezit din somn pe un bloc inalt de mai bine de 20 de etaje sau cand ea s-a trezit din somn nu in patul ei ci pe un norisor pufos.
Pui de compuneri 3 – Un zmeu prietenos vrea sa devina Mos Craciun. Evident ca Mosul nu-i permite acest lucru, dar zmeul nu se lasa si decide sa-si faca propria sarbatoare:  Zmeiada!
Atunci cand vede ca nimeni nu tine cont de sarbatoarea zmeului, se supara si incearca sa vorbeasca cu iepurasul de Paste pentru a-i lua locul.

  • Povestiti cum zmeul s-a costumat intr-un iepuras roz care aduce oua de ciocolata copiilor cuminti, dar cum toti copiii s-au speriat pentru ca si-au dat seama ca de fapt nu este adevarul iepuras, ei au inceput sa planga nu sa se bucure
  • Explicati cum zmeul a trebuit sa invete sa sara precum un iepuras si ca in drumul lui spre casele copiilor a cazut de mai multe ori
  • Zmeul s-a imprietenit pe drum spre o casa cu o furnica si in loc sa ajunga la copii a ajuns sa ajute furnica sa-i stranga graunte pentru la iarna. Cand a vazut asta greierele s-a certat cu furnica, mai sa se desparta de ea, numai ca in tot acest timp a venit o pisica ce l-a luat pe sus pe zmeu si asa a uitat greierele de suparare.