Tema – o compunere în care îți exprimi gândurile despre cum ai împărți timpul dacă ai fi Regele Timp.

Sursa foto: http://bit.ly/gbavEI

Pui de compunere 1  – Regele Timp este un bătrân care locuiește într-un castel imens în formă de ceas și care are 2011 ani. El este atent ca toată lumea să aibă ceasurile potrivite și să nu întârzie nimeni niciodată. Datorită lui există dimineață și seară și tot datorită lui există anotimpurile care se succed.
La Regele Timp a venit într-o zi un băiețel care l-a rugat să îl lase să fie, pentru o singură zi, pe tron în locul lui.După lungi discuții și, având în vedere faptul că Regele Timp nu și-a luat niciodată o vacanță, băiatul a rămas Rege pentru o singură zi.
A urmat pregătirea, timp în care băiețelul a învățat cum să folosească globul magic prin care Regele Timp împărțea timpul în întreaga lume și cum se utilizează apa fermecată pe care Regele o folosește atunci când vrea să schimbe ceva sau vrea să oprească timpul.
Regele pleacă în vacanță pe o insulă pustie și băiatul rămâne pe tron, numai că el a uitat cum să folosească apa magică și a ajuns să oprească timpul în loc. Așa se face că până să-și dea băiatul seama ce se petrece, trecuse mai bine de un an, an în care Regele Timp era pe o insulă pustie și lumea toată s-a oprit în loc.
La venirea Regelui înapoi acesta restabilește ordinea în lume. Concluzia: timpul nu se poate împărți decât de el însuși, adică de Regele Timp!
Pui de compunere 2 – Compară timpul cu o pizza formată din 8 felii. Ce faci în fiecare felie? Să spunem că 2 felii sunt pentru școală, una pentru distracție, alta pentru teme și învățat acasă. Cum rămâne cu restul feliilor de pizza?
Pui de compunere 3 – Imaginează-ți că timpul este un obiect, de fapt că el s-a transformat într-un obiect ce a ajuns ca premiu la un concurs la care, pentru a participa, trebuie să răspunzi la întrebarea “Tu cum ai împărți timpul dacă ai avea o singură ultimă zi?”.
Așadar, sfatul meu este să iei o coală de hârtie pe post de ciornă și să listezi toate lucrurile pe care ai vrea să le faci în 24 de ore. De la a vorbi cu mama, până la a scrie un mesaj care să rămână veșnic drept mesajul scris de tine, întâlniri cu prietenii, să mănânci o înghețată sau să închizi ochii pentru câteva minute pentru a-ți imagina că poți zbura.
Spor la scris! 🙂