Tema: o compunere cu titlul “Hai să vorbim despre copilărie” stilul fantastic. Înainte să citiți puii de mai jos sfatul meu este să trageți un ochi și pe compunerile următoare, poate vă inspiră: Copilărie, dulce minune, Compunere despre copilărie, Vara și copilăria, Lumea copilăriei – un imperiu al jocului.
Dacă nu ați găsit nicio ideea care să vă ajute, aveți niște puișori ce vă așteaptă. 🙂

copilarie

Sursa foto; http://bit.ly/frzPoK

Pui de compunere 1 – De ziua voastră, când ați suflat în lumânările de pe tort v-ați pus o dorință – aceea de a deveni adult pentru o zi. Dorința s-a împlinit și în loc să vă duceți la școală v-ați trezit la serviciu.
Ce responsabilități aveți? Aveți de prezentat un plan pentru o nouă firmă șefului, cum vă descurcați? După ședință aveți o întâlnire de afaceri? Cum vă descurcați?
Povestiți despre fiecare amănunt. De exemplu, în drum spre ședință vă întâlniți cu un copil ce vă cere ajutorul într-o anumită situație. Cum îl ajutați având în vedere că și voi sunteți, în fapt, copii? Spuneți cuiva ajutorul?
Poate vă duceți la părinți și încercați să le spuneți că de fapt voi sunteți copilul lor? Cum reacționează ei? Vă cred?
La un moment dat auziți ceasul care sună. Totul a fost un vis. Acum puteți spune clar care sunt diferențele și cât de greu este să fii copil și adult!
Pui de compunere 2 – Să personificăm copilăria. Ea este o zână ce vine cu daruri către fiecare copil. Ce aduce ea? Jocuri, timp liber, zâmbete. Cum arată. Imaginați-vă că vorbiți cu ea, ce să spune? La câți copii a fost, cum sunt ei? A fost și la adulți oare să le povestească despre copilărie?
Pui de compunere 3 – Povestiți despre cele mai frumoase amintiri din copilărie de până acum. Momentele care v-au plăcut cel mai mult. Vacanțe cu părinții, vacanțe la țară, cele mai îndrăgite jocuri, ce vă place să faceți, cu cine, cum, de ce, când.
Explicați cum vedeți voi anii copilăriei, lipsiți de griji, cu părinții care sunt mereu aproape și vă ajută indiferent de situație.
La final alegeți cel mai important moment în care ați învățat ceva important. Povestiți cu lux de amănunte și încheiați compunerea cu “Povestea nu o voi uita niciodată, mă va ajuta când voi fi mare pentru că am învățat să…