Tema: “Diferențe și asemănări între lumea ficțiunii literare și lumea jocurilor pe calculator”.

Lumea ficțiunii literare și lumea jocurilor pe calculator

Sursa foto: http://bit.ly/icQxb5

Foarte simplu, serios! Ambele lumi au un punct în comun: ficțiunea! Și dacă este vorba de ficțiune înseamnă că puiul de compunere și, la final, compunerea în sine trebuie să fie cu personaje și acțiuni fantastice. 🙂
Pui de compunere – Imaginează-ți că personajele dintr-o poveste au intrat într-un joc.
Cei trei purceluși, de exemplu, sunt de fapt niște personaje dintr-un joc pe calculator. Trebuie să ajuți purcelușii să construiască niște case cât mai puternice, astfel încât lupul să nu reușească să le dărâme. Dar pentru a avea materialele de construcții necesare ridicării unei case trebuie să ai bani în cont, banii se fac doar atunci când finalizezi un nivel de joc, iar nivelul de joc înseamnă să ai grijă de o mică fermă.
Cu cât ai mai multe roade de cules, cu atât ai mai mulți bani pe care să îi utilizezi în a cumpăra materiale de construcții pentru casele purcelușilor.
La finalul compunerii nu uita să explici că lumea din cărți este asemănătoare cu cea din jocuri. Personajele sunt fictive, la fel și acțiunea, dar lumea din jocurile de pe calculator poate fi “ordonată” de cel care joacă. În schimb, lumea literară nu poate fi schimbată de cel care citește cartea.