Tema: o compunere cu titlul “Importanța istoriei trecutului în viața omului modern”

Importanța istoriei trecutului în viața omului modern

Sursa foto: http://bit.ly/i7Tn98


Pui de compunere 1 – Dacă nu erau strămoșii noștri noi nu existam! Dacă ei nu inventau tot felul de lucruri noi nu ne puteam bucura de ele acum. Trecutul înseamnă experiențe, lecții pe care le învățăm mereu și cu ajutorul cărora putem lua decizii în viitor.
Povestește despre bunici. Ce ți-au povestit ei despre copilăria lor. Cum se jucau, cum învățau, cum au crescut.
Explică faptul că atunci când nu știți ceva apelați la bunici sau la părinți, pentru că ei vă pot sfătui mai bine, au trecut prin mai multe decât voi, așadar trecutul îi face mai puternici, mai înțelepți, mai înțelegători.
Pui de compunere 2 – O zi fără trecut! Vă puteți imagina o persoană care a uitat tot! Nu își mai aduce aminte nimic, de la numele său la părinți sau istorie. Cum se descurcă el fără să știe nimic. Cum începe să învețe câte puțin din toate.
Într-o zi memoria îi revine și abia atunci își dă seama de importanța trecutului.
Pui de compunere 3 –  Faceți o listă cu toate electronicele și electrocasnicele ce sunt în jurul vostru. Povestiți cât de mult vă ajută în viața de zi cu zi. Apoi căutați când au fost acestea inventate. De exemplu, primul calculator a fost lansat la începutul anilor 70 și primul telefon mobil a fost lansat în 1946.
Dacă nu existau aceste momente nu ne puteam bucura acum de telefoane mobile și de calculator, așadar istoria trecutului are o importanță de nemăsurat pentru viața omului modern.