Tema: Daryus a primit la școală ca temă pentru vacanță să scrie o “Lumea de lângă noi” despre un copil fără părinți.
Să vedem dacă îl putem ajuta. Primul pui de compunere este cel pe care i l-am spus lui Daryus într-un comentariu. Următorii pui sunt “abia scoși din cuptor”.

copil singur

Sursa foto: http://bit.ly/eHPvvC

Pui de compunere 1 – Încearcă să te gândești la copiii orfani, care nu au părinți și la diferențele care sunt între un copil crescut fără mamă sau tată și la cineva care are ambii părinți.
Inventează o poveste! Copilul (să-i spunem Andrei) are mulți prieteni buni care îl ajută mereu. ba chiar părinții unuia dintre ei au decis să-l ia acasă. Povestește cum s-a integrat el în familie. Ce are în plus acum, cum mai vizitează locul unde a crescut. cum se înțelege cu noul frate. 🙂
Pui de compunere 2 – Imaginează-ți o zi fără părinți. La început ești fericit că nu te obligă nimeni să-ți faci temele, să ajungi devreme acasă, să mănânci tot.
Apoi îți dai seama de ceea ce lipsește – nu ai cu cine să vorbești, nu ai la cine să apelezi atunci când vrei un sfat sau atunci când ai o problemă, nu are cine să te strângă în brațe când esti supărat.
Dacă nu ai avea părinți cum ar fi lumea de lângă tine? Cum ai trăi? Ce ar fi schimbat?
Pui de compunere 3 – Imaginează-ți că ai găsit un pui de turturică care a fost lăsat în urmă și a rămas în România, în timp ce părinții și prietenii puiului au plecat în țările calde. Ai luat-o acasă și ca prin minune a început să vorbească. Ce îți spune? Oare a învățat să zboare? Cum de au uitat-o părinții în frig? De cât timp este puiul singur?
Acum trebuie să aștepte până se face cald pentru a-și revedea părinții. I-a fost ușor fără părinți? Oare prin ce aventuri a trecut?
Spor la scris!