Tema: o compunere cu titlul „Caruselul viselor” sau „Carnavalul viselor”.

carnavalul viselor

Sursa foto: http://bit.ly/eN6GF2

Pui de compunere 1 Visele se distrează la petrecei

Să luăm fiecare vis, el este diferit și totuși se aseamănă într-un fel sau altul cu cel din urmă, deci e clar că este vorba de o lume a viselor, nu? Atunci de ce în lumea viselor nu ar exista petreceri? Petreceri între vise, adică.
Să ne imaginăm cum s-ar distra visele. Vine coșmarul care vrea să strice toată petrecerea, dar visul cel mai frumos nu îl lasă. Ce se întâmplă? Cum se termină petrecerea? Poate se lasă cu o cerere în căsătorie a visului mascul pentru visul fată? Vin și visele mici, din copilărie? Ele au loc special de joacă, pentru că sunt mici?
Toată petrecerea este un vis, dar este visul viselor (hai că v-am amețit de tot). Păi, visele nu pot visa? Ele visează că dau o petrecere și când se trezesc își dau seama că totul a fost un… vis! 🙂
Pui de compunere 2Lumea viselor
Se spune că lumea viselor este una concentrică și că dacă visăm o personă acea persoană o să ne viseze fix la fle și pe noi, mai devreme sau mai târziu. De asemenea mulți cercetători spun că indiferent dacă ne aducem sau nu aminte în fiecare noapte visăm.
Unde se duc însă toate aceste vise? Ele rămân undeva în amintirea noastră, nu? Chiar dacă nu ni le aducem aminte pe moment.
Compunerea poate să se lege fix de acea parte a memoriei cu visele de care nu ne aducem aminte. Cum este aces lume? Ce culoare are? Câte vise sunt acolo? Sunt doar vise frumoase sau și coșmaruri? Visele povestesc, ce spun ele? Cum intră un vis acolo? Poate un vis care intră în această lume nu este unul important pentru cel care l-a visat.
Pui de compunere 3Visele devin realitate
La propriu! Într-o zi toate visele devin realitate. Te-ai trezit într-o dimineață cu toată casa plină de vise. Lângă veioză era un coșmar cu un zmeu urât, în bucătărie era un vis cu o zână bună, iar în baie se ascundeau de frică toate visele din copilărie. La ușa de la intrare te așteaptă visele tale pentru viitor.
Ce spun ele? Sunt fericite că le-ai uitat? Ce vis din copilărie ai uitat și erai convins/ă atunci când l-ai visat că este cel mai important lucru din viața ta?