Temă: Compunere în care să existe citatul “Realitatea se întinsese și se ramificase în cursul ultimilor ani“.

Sursa foto: http://bit.ly/eQE1tO

Am primit pe e-mail (dacă încă nu știți vă așteptăm temele pe puidecompuneri [@] gmail. com) o temă tare faină pentru compunere.
Nu există un titlu stabilit, ci doar o frază pe care trebuie musai să o conțină compunerea “Realitatea se întinsese și se ramificase în cursul ultimilor ani”. În plus, tema presupune ca tipul compunerii să fie fantastic, feerie sau SF.
Simplu, nu? 🙂
Puii de compuneri sunt mai jos! Așteptăm, dacă vreți să ne arătați, compunerile finale tot la puidecompuneri@gmail.com.
Pui de compunere 1 – Orice compunere ce poate fi una fantastică este super simplu de realizat. Nu vă trebuie decât un strop de imaginație.
Mama unui copil de 10 ani a plecat la școală pentru o ședință cu părinții la care a fost chemată chiar de directorul școlii. Pe drum către școală, mamei i se pare că nu mai recunoaște nimic și în loc să ajungă la școală ajunge într-o altă lume, o lume în care toate lucrurile erau cu susul în jos, dreapta nu mai era stânga, albul devenise negru și toată lumea mergea cu spatele. Ea era singura care era diferită din tot acest peisaj ciudat. În locul școlii era un magazin unde se vindeau vise, iar vânzătoarea era tocmai directoarea școlii. Mama s-a dus să o întrebe ce se întâmplă și răspunsul primit a fost “Eu mereu am oferit un vis unui copil, mereu am dăruit ceva mai mult, am încercat întotdeauna să învăț toți copiii să viseze la viitor și să învețe din trecut”. Nedumerită, pleacă spre casă, numai că în loc de casă este o pădure mare de culoare albastră.
Cu cine se întâlnește în pădure?
Ce discuție poartă cu persoana respectivă?
Există și un personaj negativ?
Ce se întâmplă cu personajul negativ până la finalul compunerii?
La final, după ce mama reușește să găsească o portiță să scape de această lume ciudată, ea se întoarce acasă. Pe drumul către casă puteți introduce fraza “Realitatea se întinsese și se ramificase în cursul ultimilor ani” și finalizați compunerea cu explicația clară că toată aceasta călătorie a durat mai mulți ani, deși personajului principal avea impresia că totul s-a întâmplat în mai puțin de 10 minute.
Pui de compunere 2 – Planeta este invadată de ființe de pe altă lume.
Explicați cum arată ele, sunt albastre, verzi, au un singur ochi, 5 mâini, nu au picioare și se deplasează cu niște nave spațiale etc.
Imaginați-vă că aceste ființe ciudate vorbesc cu oamenii și au ajuns și la fereastra voastră. Ce ați vorbit cu ele? Ce le-ați întrebat (poate de unde vin, cum trăiesc ei acolo, de ce au venit la noi, când vor să plece, câți sunt, dacă se mai întorc).
Ați plecat cu ei într-o călătorie pe planeta lor. Descrieți planeta (există case, școli, sunt copii, culorile, există cer, gravitație, cum se îmbracă, ce obiceiuri au, dacă pot vedea planeta noastră de acolo).
În mijlocul acțiunii auziți ca prin somn că sună ceasul… totul a fost un vis și vă treziți la realitate, numai că vă dați seama că totul este altfel. Nu a fost niciun vis, timpul de pe planeta unde ați fost în vizită este mult mai scurt. Câteva minute acolo înseamnă câțiva ani la oameni, așa că totul este schimbat.
Finalizați compunerea cu “Realitatea se întinsese și se ramificase în cursul ultimilor ani”.