Tema: Pe mail am primit o cerere pentru un pui de compunere de tip tablou ori portret. Tema este un pic ciudată, pentru că nu există niciun fel de altă explicație, dar asta înseamnă că ne putem juca mult 🙂

portret

Sursa foto: http://bit.ly/eZwAav

Pui de compuere 1 – Portret simplu
Alege o persoană importantă din viața ta – sora, fratele, cel mai bun prieten. Povestește cum arată el – e blond, are ochii verzi, parul lung, nasul mic, gura mare, urechile mici, poartă ochelari, își ține părul strâns, zâmbește tot timpul.
Apoi personifică toate trăsăturile feței și povestește cum se ceartă între ele. Spune că, de exemplu, un rid s-a supărat pe obraz pentru că obrazul nu l-a lăsat să-și facă apariția. Apoi că pielea din jurul ochilor nu era pregătită pentru apariția ridului și că nici ea nu s-a lăsat mai prejos. Cum se împacă trăsăturile feței? Cine mai intra în discuția lor? Ce se va întâmpla la final?
Pui de compunere 2 – Crăiasa portretului
A fost odată ca niciodată o zână care desena atât de frumos încât orice desen devenea realitate. Într-o zi a venit la crăiasă o regină rea care voia să-i facă un portret. Deși crăiasa a refuzat, sub amenințările reginei, a acceptat să o deseneze. Cum fiecare pictură devenea realitate, desenul a devenit și el real. Așa se făcut că în loc de o singură regină rea acum erau două, numai că bunătatea crăiesei pictorițe a făcut ca regina din desen să fie una bună, cu puteri magice.
Cum se termină povestea? Ce se întâmplă cu regina cea rea?