Tema: compunere cu titlul „Evadarea unui animal din Țara Zăpezilor”

tara zapezilor

Sursa foto: http://bit.ly/eXwZ28

Pui de compunere 1Povestea lui Gerilă

Un urs panda, pe nume Gerilă, nu mai mare de doi ani s-a săturat de viața din Țara Zăpezilor și a decis să plece în lume, să-și caute părinții. Avea de la ei doar o scrisoare prin care părinții lor spuneau că au plecat să-i caute un frate de mult timp pierdut în lume, dar, odată plecați, părinții nu s-au mai întors acasă.

A ajuns într-o țară caldă, atât de caldă încâ Gerilă nu mai putea respira, dar nu a trecut mult timp și s-a obișnuit cu temperaturile ridicate, căci și-a tuns blănița pentru a putea rezista.

Gerilă încearcă să-și facă prieteni, în căutarea părinților săi.

Povestește despre cum descoperă el diverse indicii pentru a-și găsi părinții. Inventează nume de țări. De exemplu, Gerilă s-a întâlnit în țara numită Babuluci cu un alt ursuleț panda care a ajuns acolo cu familia. De la el a aflat că părinții lui au fost la Babuluci cu câteva luni în urmă și apoi au plecat spre altă țară, numită Fulgi de soare.

În final, povestește că Gerilă s-a întâlnit cu părinții lui care l-au găsit și pe fratele lui. Ei nu s-au mai întors acasă din cauza faptului că uitaseră drumul, dar Gerilă cunoștea foarte bine drumul, așa că s-au întors toți patru și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți.

Pui de compunere 2Cățelul năzdrăvan

Un cățel năzdrăvan mușca pe toată lumea care se apropia de casa lui, așa că a fost dat afară din Țara Zăpezilor. Cățelul nu avea voie să se întoarcă decât dacă promite că nu mai mușcă pe nimeni, dar el s-a săturat să asculte pe toată lumea așa că nici nu voia să vină înapoi.

El a plecat spre alt ținut, un ținut unde ningea tot timpul, dar acolo nu a fost primit tot din cauza faptului că era rău și mușca pe toți care se apropiau de el.

Apoi a ajuns în țara numită Soarele răsare unde s-a întâlnit cu alți căței răi ce nu-l lăsau în pace. Povestește despre cum voia el să trăiască în liniște și cum era mereu supărat pentru că alții nu-l lăsau liniștit. Inventează o aventură, în care cățelul nostru a salvat o prințesă. De exemplu, prințesa se ducea la bunici în vizită, trecând în drumul ei pe niște străduțe întunecate unde a fost mușcată de alți căței, dar eroul nostru a salvat-o.

Văzând că există atâta răutate, cățelul nostru a decis că este bine să nu mai muște pe nimeni și s-a întors în Țara Zăpezilor cu promisiunea că nu o să mai fie rău.

Pui de compunere 3Țara Zăpezilor – ținutul magic cu regina cea rea

O regină rea obliga pe toți locuitorii din Țara Zăpezilor să fie supușii ei. Explică ce făcea exact regina, cum îi pedepsea dacă nu o ascultau, cum îi obliga să țină cont doar de ordinele ei.

Într-o zi regina cea rea a văzut o fată atât de frumoasă, încât s-a decis să o dea afară din Țara Zăpezilor, pentru a rămâne ea cea mai frumoasă din ținut, numai că nimeni nu era de acord, așa că a pornit un adevărat război.

Explică cum regina și-a adunat armanta, dar toți locuitorii (care erau de fapt animăluțe) și-au unit forțele și au câștigat războiul. Deși au câștigat, animăluțele au văzut că tot ținutul era distrus, din cauza răutății reginei, așa că au decis să evadeze și să se mute în altă parte, într-un loc plin de zăpadă curată, unde să trăiască fericiți.