Tema – Am primit o cerere de pui de compuneri tare simpatică. Sună cam așa: o babă și un  moșneag au o fată pe care doresc să o facă fotomodel. Fata are însă în loc de cap o varză! 😀

Sursa foto: http://bit.ly/nE7umo

Pui de

compunere 1 – Fata a fost înfiată și atunci când era mică era cea mai frumoasă fată din ținut. Baba era mai rea, visa să o facă fotomodel pentru a câștiga bani pe seama fetei, dar moșneagul încerca să-și convingă soția că nu acesta este drumul cel bun. Într-o zi, baba nu l-a mai ascultat și a dus fata la un interviu, văzând asta, bătrânelul s-a gândit să se ducă la vrăjitoarea din sat și să o roage să îl ajute într-un fel.

Vrăjitoarea nu a stat pe gânduri și a transformat capul fetei într-o varză…

De aici vă las pe voi să continuați:

  • Cum a reacționat fata?
  • Dar baba?
  • Ce s-a întâmplat în momentul în care fata a trebuit să se ducă în fața celor care susțineau interviul cu o varză în loc de cap?

Pui de compunere 2 – Imaginați-vă că într-un sat uitat de lume, oamenii au cap de legume. Unii băieți au în loc de cap roșii, alții au castraveți și alții dovlecei. Fetele au toate fructe în loc de cap, numai că una singură s-a trezit săraca cu o varză. Din cauza aceasta, fata nu este prietenă cu nimeni, deși ea este sinceră și frumoasă.

La final de vară, în sat are loc an de an un bal prin care se decide cea mai frumoasă fată din împrejurimi. Cum părinții fetei au visat întotdeauna ca ea să devină fotomodel, cei doi bătrâni au dus-o pe fată la bal, sperând că ea va deveni regina balului…

Pui de compunere 3 – Cum arată această fată cu cap de varză? Descrieți exact cu ce se îmbracă, dacă are păr sau dacă frunzele de varză țin locul părului, ce culoare au ochii ei, dacă se duce la școală sau dacă lucrează undeva.

După ce descrieți fizicul și activitățile ei, începeți să povestiți despre sufletul fetei, spuneți dacă e bună/rea, mărinimoasă/egoistă și la final inventați o poveste care să spună că se organizează un concurs pentru fotomodelele cu suflet mare. Practic, să fie vorba de un eveniment dedicat fetelor care au un suflet mare și nu celor care sunt frumoase.

Spor la scris! 🙂