Zahărul se numără printre principalele alimente nocive pentru sănătatea ta. Acest lucru nu înseamnă, totuși, că trebuie să fii privat de plăcerea unui dulce la finalul meselor. Un regim alimentar sănătos poate include şi un desert, dacă folosești ingrediente precum nuci, avocado, fructe, cereale integrale, unt de arahide sau chiar cafea. Rețetele de mai jos vor dovedi că avem dreptate.

Mousse de avocado cu ciocolată

Ai nevoie de câteva ingrediente, un blender şi câteva fructe de sezon. Printre ingrediente se numără 4 avocado coapte, un sfert de cană de lapte de nucă de cocos, 4 linguri de cacao, 3 linguri de miere, 50 de grame de ciocolată neagră, 2 linguriţe de extract de vanilie, un vârf de linguriţă de sare, frişcă din nucă de cocos pentru topping, căpşuni, mure, zmeură, cireşe sau afine şi mentă proaspătă pentru garnitură. Curăță avocado şi bate-le la blender până ajung cremă. Adaugă lapte, cacao, miere, ciocolată, vanilie şi sare şi amestecă până se omogenizează. Rezultatul se poate îndulci suplimentar, după gust. Acest desert, pregătit în 5 minute, se poate servi simplu sau ornat cu frişcă de nucă de cocos şi fructe de sezon, pe deasupra.

Cafea, ca desert

Cafeaua de dimineaţă este un ritual. Aşa îţi începi ziua şi capeţi energie pentru încă o sesiune de lucru. De multe ori, ţine loc şi de mic dejun. Te-ai gândit vreodată că, pentru o masă de prânz, cafeaua de la sfârşit poate ţine loc şi de desert? Acest lucru este posibil cu ajutorul unor ingrediente naturale. Primul este ciocolata neagră, rasă peste fiecare ceaşcă de cafea. Mixul de gusturi este incredibil. O altă variantă este scorţişoara, care diminuează gustul amar al cafelei şi o transformă într-un desert delicios. O singură lingură de suc de portocale proaspete în cafea înseamnă energie şi aromă în acelaşi timp. Laptele se regăseşte în numeroase arome pentru cafea, dar laptele de cocos, făcut în casă, are avantajul că e natural, sănătos, iar combinaţia cu cafea este un succes garantat. Extractul natural de vanilie poate transforma cafeaua în desert, fără să crească numărul de calorii consumate. Pentru toate aceste reţete de desert şi nu numai, comandă cafea kafune de pe magazin.kafune.ro.

Pere caramelizate, cu scorţişoară

Perele sunt un desert delicios, dacă sunt consumate în stare naturală. Aroma lor devine de-a dreptul senzațională dacă le bagi la cuptor, tăiate în jumătate, şi apoi, le acoperi cu scorţişoară, sirop de arţar şi granola crocantă. Aşadar, trei ingrediente şi mai puţin de 30 de minute. Pe deasupra (de parcă n-ar fi suficient!), poţi pune iaurt natural, îngheţată de casă, nuci sau orice alt topping preferi.

Batoane de unt de arahide

Doar patru ingrediente are acest desert, cu un conţinut bogat în proteine şi grăsimi sănătoase. Dulceaţa vine de  la un strop de sirop de arţar. Baza sunt fulgii de nucă de cocos, înăbuşiţi în unt de nucă de cocos. Apoi adaugi unt de arahide cremos, sărat şi ulei de nucă de cocos topit pentru o textură super cremoasă. În loc de sirop de arţar poţi folosi stevia, ca îndulcitor.

Pentru dietă sau un regim alimentar sănătos nu ai nevoie de deserturi cu zahăr, coloranţi sau îndulcitori artificiali în exces. Gustul dulce poate fi obţinut şi din ingrediente naturale, iar reţetele de mai sus sunt un succes garantat pentru orice masă.

Image by RitaE from Pixabay