Au trecut de mult vremurile în care copiii purtau aceleași modele de haine, în fiecare an. În prezent, trendurile se schimbă des, iar părinții încearcă să țină pasul și să îi îmbrace pe cei mici cu articole vestimentare din colecțiile noi. De la rochiile de prințesă, până la pantalonii de camuflaj și pelerinele de ploaie cu model, industria modei pentru copii a evoluat extrem de mult. Așa că ne-am gândit să le venim în ajutor părinților și să le prezentăm o parte din trendurile anului 2020.

Culorile anului 2020

În 2020, au revenit la modă fustele cu mai multe straturi de tul transparent, dar și bluzele în culori calde. De asemenea, anul acesta se poartă tonurile neutre dar și accentele metalice. Pentru sezonul rece, poți alege hăinuțe în nuanțe vii, cum ar fi rozul pastelat sau verdele-fistic. Evită culorile stridente, și pe mergi pe mâna stiliștilor care recomandă nuanțele neutre, ușor pastelate. Așa că, orientează-te spre haine în nuanțe de bleu pal, sau verde deschis. În plus, culoarea anului 2020 este albastrul clasic, așa că vei găsi în magazine o mulțime de hăinuțe cu această nuanță.

Trendurile pentru fetițe 

Anul 2020 readuce în prim-plan câteva trenduri deja cunoscute de părinți, cum ar fi hăinuțele din velur, material destul de gros și elegant, realizat din bumbac. De asemenea, anul acesta se poartă, din nou, puloverele pufoase, fustele din tul și salopetele din denim. În 2020, designerii au revenit la moda anilor ‘90, așa că vei găsi în magazine o mulțime de haine pentru fetițe, inspirate din acea perioadă. Fustițele cu buline sau volane, pantalonii în dungi, rochițele retro și gecile din denim sunt, din nou, la modă.

Pentru un outfit de zi cu zi, poți cumpăra pentru fetița ta, o pereche de jeanși, un bluzon mai larg și o maletă cu mânecă lungă. De asemenea, poți înlocui bluzonul cu o vestă sau cu un pulover cu nasturi. Iar pentru ocaziile speciale, fiica ta va face senzație cu rochițe din dantelă sau cu volane. Acum, găsești totul felul de modele de rochii de fete și în magazinele online, așa că ai șansa să faci multe cumpărături chiar alături de cei mici, direct din fața laptopului.

Trendurile pentru băieți 

În 2020, sunt, din nou, în trend pantalonii reiați, jeanșii tăiați, pantalonii în dungi, cămășile simple și jachetele sport. De asemenea, pentru băieți, este, în continuare, la modă și combinația jeanși – cămăși în carouri. Dacă trebuie să mergi cu fiul tău la un eveniment mai important, un outfit din trei piese, care să includă și sacou sau vestă, îl va aduce în centrul atenției. Practic, noile colecții pentru copii, lansate în 2020, sunt adaptate după cele de adulți. Majoritatea hainelor pentru băieți sunt acum identice cu îmbrăcămintea pentru bărbați, așa că poți opta pentru ținute asortate între tată și fiu. 

Acum sunt la mare modă și pantalonii de camuflaj, așa că vei găsi în magazine o mulțime de modele în nuanțe de kaki, sau jachete în stil militar. De obicei, hainele de acest tip pot fi combinate cu alte piese vestimentare, în nuanțe de albastru, galben sau roz. 

Trenduri care au revenit în 2020

În 2020, au revenit multe dintre trendurile anilor ‘90, așa că acum se poartă, iar, rochiile cu sneakerși, hainele cu volane și pălăriile colorate. De asemenea, tot acum, sunt la modă vestele, jachetele și tricourile cu franjuri, dar și rochiile supradimensionate. Ia în calcul aceste trenduri și îmbracă-i pe cei mici după noile tendințe, însă ține cont și de gusturile copiilor.

Așadar, 2020 readuce în prim-plan nostalgia anilor ‘90, chiar și în rândul trendurilor pentru copii. Sneakerșii sunt din nou la modă, fustele din tul și rochițele cu volane sunt peste tot, iar pantalonii reiați și jachetele sport sunt pe val.

Photo by Gabriel Baranski on Unsplash