Cred (sper) că ați renunțat cei mai mulți dintre voi la sucurile acidulate din comerț și pentru că vara e în toi sucurile de legume și fructe pot deveni cei mai buni prieteni sănătoși care să vă răcorească în zilele toride.
Cele mai sănătoase sunt cele făcute în casă, iar dacă aveți timp pentru a le prepara e perfect, întrucât niciun suc din supermarket, nici măcar pe cele pe care scrie că sunt făcute în aceeași zi, nu au toate vitaminele pe care le are un suc făcut cu grijă și atenție de voi.
Vă mai spunem doar că după ce consumați sucurile naturale corpul are nevoie de doar 20 de minute pentru a absorbi toate vitaminele și toți nutrienții și trecem la rețete:
1 – Morcov, sfeclă roșie, mere și lămâie
Se iar trei morcovi sănătoși, un măr mare, o sfeclă potrivită și sucul de la jumătate de la o lămâie și așezați tot în storcătorul de fructe. Dacă nu aveți un aparat special acasă, puteți să le puneți pe toate într-un blender și apoi să stoarceți sucul din rezultat, dar e mai complicat.
Sflecla roșie este cunoscută pentru creșterea energiei, așa că sucul este perfect mai ales de dimineață, când avem nevoie cu toții de un boost puternic.
2 – Roșii și lămâie
Un kilogram de roșii proaspete cu 15 ml de suc de lămâie, plus sare după gust = cel mai bun suc de roșii. În plus, sucul de roșii are licopen, un antioxidant care luptă împotriva formării de celule canceroase și scade colesterolul.
3 – Rodii și portocală
Patru portocale mari și două rodii medii vor face un suc delicios, minunat când afară temperaturile sunt foarte ridicate, întrucât e foarte răcoritor.
3 - rodii
4 – Pătrunjel, broccoli și mere verzi
Sună nu tocmai minunat, dar mărul salvează situația și e chiar gustos. Aveți nevoie de două mere verzi fără coajă, aproximativ 250 de grame de broccoli și o legătură de pătrunjel. Rezultatul? Un suc verde sănătos și bun la gust.
2 - suc verde
5 – Avocado, iaurt, portocală, banană, ananas și miere
Nu e tocmai un suc, de fapt e chiar un smoothie făcut în blender, dar dacă vreți să săriți peste micul dejun e perfect. Un sfert de avocado, un iaurt grecesc, o portocală, jumătate de banană, câteva bucățele de ananas și miere după gust = cel mai bun și simplu mic dejun.
1 - smoothie
Voi ce alte combinații ați mai încercat în bucătărie?
Surse foto: familyfreshmeals.com, iheartnaptime.com și skinnyms.com.