Nu știu voi cum sunteți, dar eu trebuie să am ceva duce mereu în casă și dacă nu am încept să scormonesc prin toate rafturile, poate, poate, a mai rămas câte ceva să pun de o prăjitură. Problema este că e atââât de cald, încât numai ideea de a deschide cuptorul mă leșină și în plus nici nu e tocmai de lăudat dacă rezultatul este o tavă plină de prăjituri pe care le dau gata în câteva zile.
Am descoperit pe blogul Danei Rogoz o super rețetă de chec la cană. Am ridicat din sprâncene, am crezut că rezultatul nu iese ok, așa că am încercat-o înainte să vă povestesc, doar pentru a mă asigura că informațiile sunt corecte 100%.
Ce a ieșit? Un chec în adevăratul sens al cuvântului, numai că într-o cană în loc de tavă și deși de obicei vă dăm idei de rețete bune la final de săptămână, în ideea că în week-end aveți timp să le încercați, având în vedere că de data aceasta să faceți checul durează fix 10 minute, nu cred că aveți nicio scuză să nu îi îndulciți pe cei mici cu o cană de… chec. 😛
Adevărul este că rețeta nu e tocmai una plină de ingrediente sănătoase, dar pentru atunci când vreți să “călcați strâmb” aveți nevoie de:

  • 1 ou,
  • 4-5 linguri făină,
  • 4-5 linguri zahăr (eu am pus 2 și a ieșit numai bun, nu-mi plac prăjiturile foarte dulci)
  • 2-3 linguri lapte,
  • 1 lingura ulei,
  • jumătate lingură unt,
  • scorțișoară,
  • esență rom

Ce aveți de făcut? Alegeți o cană ce merge băgată în cuptorul cu microunde și puneți albușul de ou pe care-l bateți până se face spumă și adăugați zahărul apoi gălbenușul oului. Se adaugă făina și uleiul, laptele și untul. La final puteți adăuga scorțișoară, esența de rom și stafide sau orice altceva vreți să mai puneți într-un chec (alune, nuci, praf de cacao etc.)
Toată compoziția ar trebui să nu fie mai mult de ¾ din cană. Dacă e mai mult, atunci mai scoateți cu o lingură și puneți în altă cană.
Se bagă cana la cuptorul cu microunde fix 5 minute și gata! Desertul este servit!
Cum vi se pare? Îl încercați și voi?
Sursă foto: danarogoz.onemagazine.ro.