top localuri family
Când căutăm un loc, ceainărie, cafenea, bar sau mai știu eu ce unde să mergem cu familia pretențiile sunt unele mai ridicate. Pe lângă faptul că e clar că o să căutăm localuri unde nu se fumează, pe listă mai adăugăm spații destul de mari, lipsa scărilor abrupte, a prizelor la îndemâna celor mici sau a lucrurilor care se pot sparge ușor. Și încă un lucru, sus de tot pe listă: patronii să fie deschiși, prietenoși și să primească veseli familii și mai vesele.
Am încercat astăzi să adunăm pentru voi câteva dintre localurile din București ce sunt prietenoase cu familiile.

  • Joie de Vivre – în ceainărie nu se fumează, există o cameră plină cu pernițe unde copiii se pot juca în voie fără a se răni, avem ceaiuri bune și prăjituri și mai bune și pentru părinți sunt tot felul de jocuri de societate care să-i țină ocupați cât se joacă cei mici.
  • Bohemia Tea House – aici nu doar că nu se fumează și că mai mereu se găsesc părinți și copii care savurează ceaiuri sau se joacă, ci se organizează frecvent ateliere și evenimente pentru cei mici. De exemplu, sâmbăta aceasta (pe 13 octombrie, de la ora 13:00) are loc un atelier de design pentru copii și mămici, în cadrul căruia se fac rochițe pentru păpuși, iar în acest timp copiii mai mici de 8 ani se pot delecta la desenat, pentru a se putea mândri apoi când are loc o expoziție cu desenele lor chiar în ceainărie.
  • Hobby Cafe – într-o casă veche, ca-n Bucureștiul de altă dată se organizează tot felul de evenimente și ateliere pentru copii. Culoare, veselie și câte o gustare! Cam asta am povesti la o primă vedere despre Hobby Cafe.
  • Malagamba – e de încercat în week-end-uri, când sunt organizate tot timpul evenimente pentru familii și copii, iar atmosfera este una numai bună pentru distracție educativă. În timpul săptămânii însă în tot localul se fumează…

Și pentru că soarele încă nu ne-a părăsit, mai avem și Casa Jienilor de pe Agricultori, unde tare mult ne place locul de joacă.
De asemenea – am facut o listă mai completă a locurilor child-friendly, pe getlokal.ro. Partea faină e ca e o listă deschisă – adica poți și tu să contribui la ea și să îi ajuți și pe ceilalți părinți să găsească locuri child-friendly, oriunde în România!

 

 
Știm că nu am cuprins toate localurile child friendly din București sau din jur, așa că vă rugăm pe voi să ne povestiți în comentarii mai jos despre ce alte ceainării sau cafenele mai știți child friendly – sau să le adăugați singurei în lista de mai sus! 😉
Sursă foto: Spigoo/ Flickr.com.