Odată cu această obligație, de a nu putea încheia polițe PAD PLUS, companiile de asigurări au lansat alte pachete, mult mai convenabile pentru toți, și anume polițe care combină asigurarea obligatorie cu cea facultativă.
Ok, și de unde până unde vă povestește UrbanKid.ro despre asigurările obligatorii și facultative ale caselor? 😀
Pentru că este obligatoriu să ne asigurăm cu toții casele și pentru că știm cu toții că suma de bani asigurată prin aceste polițe obligatorii este foarte mică, așadar dacă vrem o “asigurare ca la carte” ne trebuie una mai complexă. În plus, nu cred că-și dorește nimeni să stea la cozi lungi, să aștepte mult, plus să vorbească cu oameni mai mult sau mai puțin simpatici pentru a întocmi aceste acte. Mai bine stați în fața calculatorului și cu doar câteva click-uri reușiți să vă procurați atât asigurarea obligatorie, cât și una facultativă, după care dați fuguța la joacă alături de cei mici, adică acolo unde ne este locul, nu la cozi lungi în fața ghișeelor gri.
Unde mai pui că există și comparatoare de asigurări online, pentru a nu exista niciun dubiu că ați făcut alegerea corectă.
Și care sunt pașii ce trebuie făcuți atunci când închei asigurarea online? Sunt muuulți. Adică sunt mult mai puțini în comparație cu ceea ce trebuie să faci la companiile de asigurări, pentru că online trebuie să:

  • Completezi formularul
  • Alegi oferta care ți se potrivește
  • Lansezi comanda telefonic sau online

Și atât! Simplu, nu?
Voi aveți polițe de asigurări facultative? Sau le-ați încheiat doar pe cele obligatorii?
Sursă foto: hoyasmeg/ Flickr.com.