pregatita sa fii mama
Iar răspunsul poate fi unul din cele mai dificile pe care a trebuit să le dai în viaţa ta. Da, astăzi alegerea îţi aparţine, dar nu este nici pe departe una uşoară şi, mai mult, e o alegere ce îţi va afecta tot restul vieţii… şi nu numai viaţa ta.
Ecuaţia este foarte simplă: (Mami + Tati) + dragoste = Bebe.
Iar bebe asta mic cu ochii lui mari va fi acolo pentru totdeauna, cu bune şi rele, cu bucurii şi bătăi de cap, cu râsete şi lacrimi. Un copil este o responsabilitate uriaşă ce, contrar părerii unora, nu încetează o dată cu împlinirea vârstei de 18 ani ci continuă pentru tot restul vieţii. Ca femei îndeplinim diferite roluri în societate, unele pe termen scurt, altele pe o perioadă mai lungă, dar rolul de mamă, o dată asumat, ni l-am asumat pe viaţă. Nu, de decizia asta nu mai poţi să scapi, dar nu ştiu câte dintre noi ne dorim cu adevărat să scăpam de ea.
Da, copiii sunt adorabili, dar responsabilităţile unei mame nu se termină niciodată. Şi atunci rămâne întrebarea: eşti pregătită să fii mamă?
Adică eşti pregătită pentru ce?

  • Să suferi schimbări fizice şi emoţionale severe, pe care nu multe le suportă prea uşor?
  • Să nu mai fumezi, bei, sau să mănânci unele din alimentele tale preferate care îi pot face rău copilului?
  • Să treci prin schimbări hormonale care îţi afectează atât relaţia cu tine însăţi cât şi cu cei din jur?
  • Să treci prin durerile sarcinii şi traumele post-natale?
  • Să-ţi îngrijeşti copilul 24/7 indiferent cât de obosită eşti sau cât de rău te simţi?
  • Să renunţi la ieşirile tale săptămânale cu prietenii sau la weekendurile de clubbin? Iar uneori chiar să-ţi schimbi grupul de prieteni?
  • Să ai un copil care te urmăreşte în permanenţă, orice ai face? Sau viceversa?
  • Să-ţi educi copilul şi să-i asiguri o copilărie şi o viaţă frumoasă şi sănătoasă?

Dacă ai răspuns afirmativ la toate aceste intrebari, felicitări! Eşti pregătită să fii mamă.
Adevărul este însă că probabil nimeni nu este cu adevărat pregătit să fie părinte. Chiar şi atunci când totul este plănuit în detaliu, prima imagine a acelui rezultat pozitiv de sarcină tot va fi o experienţă copleşitoare.
Eu una recunosc: nu sunt pregătită să fiu mamă. Da, ştiu, e un lucru cam ciudat de spus acum că mai am doar câteva săptămâni până ce-l voi ţine pe micul meu UrbanBebe în braţe. Cu toate astea este o decizie ce mi-am asumat-o, cu bucuriile şi temerile de rigoare, şi ştiu că rolul de mamă este unul dintre cele mai minunate roluri pe care le-aş putea “juca” în viaţa mea. Şi da, poate nu sunt pregătită, dar nu e ca şi cum ar putea fi vreodată cineva cu adevărat pregătit pentru asta.
În plus, revenind la ecuaţia de la început: (Mami + Tati) + dragoste = Bebe. Şi nu te poţi opune matematicii, nu?
Sursa foto: queenocracy.com.