mos nicolae la copiii cuminti
Pentru mine, la fel ca pentru majoritatea copiilor, Sărbătorile de Iarnă sunt un moment special. Nu, nu trebuie să va mire că m-am inclus în aceeaşi categorie cu prichindeii noştri… pentru că până acum nu am încetat niciodată să mă consider, în esenţă, un copil. Şi da, Moşul a venit de fiecare dată negreşit… iar eu m-am bucurat de fiecare dată de venirea lui, ca un copil cuminte.
Anul acesta însă, va trebui să las copilăria mea mai la o parte pentru că acum, pentru prima dată, îmi voi petrece Sărbătorile de Iarnă cu un copil… al meu. Da ştiu că bebe nu s-a născut încă, dar cine zice că nu se poate bucura de Sărbători şi în burtică? În definitiv, Moşul vine la toţi copiii cuminţi… iar el a fost foarte cuminte, până acum cel puţin.
Voi mai ţineţi minte Sărbătorile din copilărie? Simplitatea fastului şi bucuria ce venea o dată cu ele? Cum în loc să ne cumpărăm decoraţiunile de iarnă din hypermarketuri împodobeam casele cu ghirlande colorate din hârtie făcute de noi? Cum ne trezeam dis de dimineaţă şi dădeam fuga la ghetuţe pentru a vedea ce surpriză ne-a pregătit Moş Nicolae? Sau cum, de Crăciun încercam de fiecare data să-l surprindem pe Moșul în timp ce ne lăsa mult aşteptatul cadou sub brad? Bucuria dimineţii de Crăciun? Primul om de zăpada? Colindătorii? Câţi dintre noi nu avem amintiri dragi din acea perioadă magică a copilăriei noastre, când încă mai credeam în Moş Crăciun şi-n bunătatea oamenilor?
Deşi eu, la fel ca mulţi dintre noi, am pierdut acea inocenţă şi fericire nevinovată undeva pe drum, aş vrea să-i pot oferi aceleaşi momente magice copilului meu. Nu, fără Sărbători de Iarnă în faţa calculatorului sau urări rapide pe Facebook… eu vreau brad împodobit, colinde cântate în familie şi miros de coajă de portocală arsă în cuptor. Pentru că, deşi se va naşte într-o lume mult mai agitată şi rapidă decât cea în care am crescut eu, vreau să cred că pot încetini timpul pentru el măcar de Sărbători.
De aceea, de Moş Nicolae voi lua o pauză, îmi voi curăţa ghetuţele, voi desface cu poftă o portocală şi-l voi aştepta entuziasmată pe Moșu în timp ce îi voi şopti lui bebe povestea Sfântului Nicolae. Eu şi micul kid vom reînvia magia sărbătorilor copilăriei mele şi vom aştepta plini de emoţie Anul Nou când, cel mai probabil, ne vom privi în ochi pentru prima dată
Sursă foto: accidentallykle.com.