Home Alone

Nu cred că există cineva care să nu fi văzut seria de filme Home Alone. Eu râd cu lacrimi de fiecare dată, deși recunosc că știu cele mai multe secvențe pe de rost. Povestea puștiului uitat acasă de familia numeroasă plecată în vacanță a devenit deja legendă și este difuzată an de an de către posturile importante de la noi. Pățaniile lui Macaulay Culkin sunt parcă un preambul al Sărbătorilor de Iarnă și deși după aceeași idee mai mulți regizori și-au încercat norocul și au scos pe piață diverse filme, originalul este cel mai bun.
Home Alone

A Christmas Carol

Un alt film ce este difuzat an de an la noi este A Christmas Carol. După povestea lui Charles Dickens, un bătrân zgârcit întâlnește fantomele Crăciunului și își dă seama că viața lui trebuie să fie cu totul alta pentru a fi vesel și pentru a-i face pe cei din jurul lui să-l iubească. Este o poveste emoționantă la final și destul de comică pe parcurs care ne introduce în spiritul Sărbătorilor de Iarnă.
A Christmas Carol

Christmas with the Kranks

Povestea unei familii care decide să renunțe la Crăciun și să plece într-o vacanță unde nici vorbă de frig și zăpadă, departe de tradiții ne face să ne gândim de mai multe ori la importanța obiceiurilor din această perioadă.
Christmas with the Kranks

The Polar Express

Este un film minunat pentru copii, în care ni se povestește despre un copil care nu crede nici în miracole și nici în Moș Crăciun. În Ajunul Crăciunului însă la ușa casei sale apare un tren – Polar Express – care îl conduce în cea mai mare aventură dintre toate.
The Polar Express

Miracle on 34th Street

Un film pe atât de vechi, pe atât de frumos de văzut în perioada aceasta. Doris, mama lui Susie, își învață fata să gândească practic și să nu creadă în miracole, numai că atunci când Gayley intră în viața celor două totul se schimbă și Sărbătorile încep să aibă strălucirea minunată a Crăciunului.
Miracle on 34th Street

Mrs. Miracle

O bonă (Doamne Miracol) ascunde un secret mare, ea este de fapt un înger care a coborât pentru a aduce bucurie în preajma Crăciunului unui tată singur cu doi copii. Comedia este romantică, de sezon, iar finalul este fericit – așadar avem rețeta perfectă pentru o seară cu un film bun.
Mrs. Miracle

Call Me Claus

Tradus “Eu sunt Moşul” Lucy Cullins este personajul principal. Pentru ea, Sărbătorile nu sunt deloc un motiv de fericire pentru că stau sub umbra unei întâmplări de acum 30 de ani, când îl rugase pe Moș Crăciun să-l ajute pe tatăl său să se întoarcă din Vietnam. Atunci când a aflat că tatăl său și-a pierdut viața, vina a fost dată pe Moș Crăciun.
Acum ea lucrează la un post TV și are nevoie de un Moș pentru programul de Crăciun, numai că în locul unui actor vine chiar Moșul care îi explică faptul că ea va deveni Moș Crăciun, întrucât el are nevoie de o pauză după 200 de ani de muncă.
Call Me Claus

Serendipity

Nu este tocmai un film de văzut cu cei mici, pentru că nu există nici poante amuzante și nici animații, dar este cu siguranță o peliculă de văzut în doi, cu un pahar de vin aromat la îndemână. Comedia romantică ne dezvăluie cum dragostea adevărată și așteptarea sunt legate între ele. În cazul în care nu l-ați văzut deja vă spun doar atât: John Cusack și Kate Beckinsale se întâlnesc într-un magazin înainte Sărbătorilor de Iarnă și se ceartă pe o pereche de mănuși, decid să se cunoască mai bine într-un local numit Serendipity și fata își scrie numărul de telefon pe o carte, iar el pe o bancontă de 5 dolari, în ideea că dacă este scris să fie împreună fiecare va găsi numărul celuilalt într-o bună zi.
Serendipity

Acum în cinematografe

Rise of the Guardians


V-am povestit deja despre film și îmi mențin părerea că este un film ce trebuie văzut de toată lumea. Încă rulează în cinematografe, așa că nu avem nicio scuză pentru a nu-l vedea.
Rise of the Guardians

Finding Nemo 3D dublat


Nu e tocmai cu temă de Sărbători, dar filmul e 3D și cu siguranță unul care o să vă placă mult.
Finding Nemo 3D

Hotel Transilvania


Dracula s-a decis că cel mai bine pentru Mavis, fiica sa, este să stea departe de oameni pentru că aceștia sunt răi, așa că a construit Hotelul Transilvania, hotel de 5 stele unde orice monstru se poate simți în largul său… cotinuarea o veți afla voi dacă mergeți la film.
Hotel Transilvania
Voi ce filme mai vizionați în perioada aceasta a anului? Pentru că sunt muuulte pe care nu le-am menționat în articol și ne-ar plăcea să ne strângem pe toate. 🙂
Surse foto: imbd.com.