filme de craciun
Iată câteva filme de familie numai bune de urmărit în perioada sărbătorilor de iarnă.
The Polar Express 2004 – 6.7/10 pe IMDB
Cu toţii am trecut prin vârsta când ne-am îndoit de existenţa lui Moş Crăciun, iar în filmul animat Polar Express din 2004 se spune o poveste din Ajunul Crăciunului, despre un băieţel ajuns la acea vârsta, care se îmbarcă într-un tren magic, care-l duce la Polul Nord şi la casa lui Moş Crăciun. Printre vedetele filmului se numără Tom Hanks, Chris Coppola şi Michael Jetter.

O poveste de Crăciun (A Christmas Carol) 2009 – 7.0/10 pe IMDB
Filmul bazat pe o poveste de Charles Dickens despre un bătrân zgârcit pe nume Scrooge care învaţă ce e compansiunea în ajunul Crăciunului, atunci când este vizitat de 3 fantome, a apărut pentru prima dată în 1976 şi s-a reeditat în 1977, 1984, 1999 (cu Patrick Stewart) 2000 şi 2009. Cel din 2009 este un film de animaţie care-l are ca protagonist pe actorul Jim Carey şi este realizat de acelaşi regizor care a făcut Polar Express adică Robert Zemeckis.

Miracolul de pe strada 34 (Miracle on 34th Street) 1947 – 7.9/10 pe IMDB
Filmul din 1947 (7.9/10) are o notă mai mare decât cel din 1994 (6.0/10) . Ideea filmului este că şi oamenii mari cred în Moş Crăciun. Un bătrân ce pretinde că e Moş Crăciun, este bagat în spital pe motiv că este nebun, iar un tânăr avocat îi ia apărarea, dorind să arate că el chiar e Moş Crăciun.

Grinci a furat Crăciunul (How the Grinch Stole Christmas) 1966 – 8.4/10 pe IMDB
Grinci este varianta non umană a lui Scrooge care încearcă din răsputeri să strice Crăciunul familiei Whos din Whoville furându-le cadourile, brazii şi bunătăţile de pe masă. Originalul film Grinci a furat Crăciunul este un film animat, pe când cel din 2009, care îl are ca protagonist pe Jim Carey (5.7 pe IMDB) este realizat cu actori costumaţi în personajele din filmul animat.

Santa Claus is Comin’ to Town 1970 – 7.8/10 pe IMDB
Arată-le celor mici magia filmelor animate vechi prin acest film în care naratorul este fermecătorul Fred Astaire. Povestea filmului este despre un bărbat (Kris Kringle) care devine Moş Crăciun şi oferă cadouri copiilor dintr-un oraş unde ele au fost interzise.

Tocmai ai citit un post scris de un Guest Author.
Și tu poți publica pe UrbanKid.ro.
Mihaela GheataGuest Author: Mihaela Gheață
Am rude cu mici kinderi, prieteni cu puiuți de om și, la un moment dat, voi vrea și eu să fiu mămica unui bebe ștrumf. Până atunci, mă documentez și vă informez și pe voi despre locuri de joacă pentru copii, magazine, vacanțe și alte lucruri legate de copiii urbani

Care este filmul tău preferat despre Crăciun?
Sursă foto: seandreilinger/ Flickr.com.