Un Crăciun fără brad de Crăciun? Păi, unde mai lasă Moșu cadourile? La ce ne mai uităm noi când cântă “Leru’i ler” nenea Hrușcă?
E musai să avem brad, dar putem să-l facem eco! Mai dăm o mână de ajutor naturii și devenim ecologiști chiar în prag de Sărbători de Iarnă.
Am găsit pe site-ul Recyclart.org niște super idei de bărduți de Crăciun “origami eco style” și vrem să-i vedeți și voi, poate cine știe, îi și faceți și ne trimiteți poze cu ei să-i vadă apoi toți UrbanPărinții!
Modelul cu numărul 1 este realizat dintr-o revistă. Sigur, sigur aveți una pe care ați citit-o prin casă și acum stă pe masa de la bucătărie sau în hol, plină de praf.
1 – Luați revista, deschideți-o la prima pagină și îndoiți-o cum vedeți mai jos
bradut de craciun origami
2 – Al doilea pas este și mai simplu, fix așa cum vedeți în imaginile de mai jos
brad de craciun origami
3 – Luați partea de jos și îndoiți-o în sus așa
brad de craciun origami
4 – Și aici devine un pic mai complicat pentru cei care nu au prea multă răbdare – trebuie să faceți asta pentru fiecare pagină în parte ca să iasă brăduțul ca în prima poză din articol.
Dacă nu aveți destulă răbdare sau nu aveți o revistă veche prin casă (trebuie să vă aduc aminte că e un articol pentru eco părinți așa că nu aveți voie să cumpărați o revistă doar pentru a face un brăduț interesant) mai avem un model de brăduț… pentru cei care iubesc lectura. E simplu de realizat, deci nu mai scriem pașii necesari. Poza e un pic mai jos.
brad de craciun din carti
Noi spunem că brăduții eco sunt cool, voi ce spuneți?
Surse foto: Recyclart.org.