sfaturi pentru vacantaFie vremea cât de rea, tot cu gândul la vacanță suntem, așa că ne-am gândit să listăm clar 5 lucruri de care ar fi bine să țineți cont când plecați în vacanță alături de cei mici.

1 – Avem cu toții tendința să luăm cu noi de toate. Rezultatul? Tot nu am luat în bagaj un lucru esențial, așa că ar fi mai bine să luați cu voi doar acele lucruri fără de care nu puteți trăi nici măcar pentru o zi.

În plus, un bagaj mare înseamnă greutate suplimentară și dacă ai voștri sunt micuți mai țineți cont că trebuie să-i cărați și pe ei într-un fel sau altul. Lăsați scaunele auto acasă, le puteți închiria, lăsați haineel groase acasă dacă plecați într-o țară caldă și tot așa, până când veți rămâne doar cu bagajul de mână.

2 – Cele mai importante lucruri din bagaj sunt jocurile și jucăriile, mai ales cele care nu fac zgomot, acestea din urmă sunt speciale pentru orele petrecute în avion sau în alte mijloace de transport cu mulți oameni, care este posibil să se uite mai lung la voi atunci când copiii se vor juca doar cu pianu care scoate o grămadă de sunete puternice.

Când faceți bagajul cereți-le părerea și copiilor, dar spuneți-le înainte (dacă sunt destul de măricei cât să se poată preta asta) că ceea ce pun ei în bagaj cară tot ei.

3 – Copiii care au până în 2 ani pot călători în braţele adultului însoţitor în avion, plătind o taxă de bebeluş. Cei mici nu au dreptul la bagaje cu excepţia unui cărucior care este transportat gratuit, iar scaunele de maşină pentru copii nu pot fi aduse la bord.

Pentru bebeluși se plătește în general o taxă fixă de aproximativ 25 de euro pentru fiecare drum.

4 – Lipsa așteptărilor este unul dintre cele mai bune sfaturi pentru vacanțele în familie. Nu este vorba despre faptul că nu vor fi la nivelul lor, ci despre faptul că vor fi mereu diferite, iar setarea unor așteptări de tipul “vedem 10 muzee și 3 piese de teatru” nu este deloc benefică în condițiile în care cei mici sunt mereu imprevizibili.

5 – Fiți flexibili mereu – e posibil ca zborul să aibă întârzieri, să dați de aglomerație în trafic, restaurantul preferat pe care vreți să-l vizitați să nu aibă scaune speciale pentru copii, iar la hotel să vi se fi încurcat camerele și să fie nevoie să stați în una mai mică o perioadă. Sunt amintiri toate de mai sus și, chiar dacă pe moment vi se par lucruri extrem de importante, la final altele vor conta.

Citiți mai multe despre sfaturi pentru vacanțele în familie pe workingmother.com.

Sursă foto: Arnaud DG/ Flickr.com.