La 20 de ani o vacanță la cort este la fel de normal precum multele nopți nedormite și focurile mari de tabără. Atunci când familia se întregește și apar copiii o vacanță la cort nu mai este o soluție la îndemână și foarte simplă. Este însă aventură, un lucru nou ce merită cu siguranță încercat și poate fi și relaxare totală, dacă se ține cont de câteva mici sfaturi care pot ușura “munca” de dinainte, din timpul și de la finalul vacanței.
1. Totul începe cu pregătirea copiilor
Cei mai mulți copiii vor iubi să doarmă la cort și să ajute la pregătirea mâncării, la aranjatul lucrurilor necesare și alte activități similare. Cu toate acestea, cei mici trebuie să știe de dinainte de vacanță la ce trebuie să se aștepte. Puteți încerca să le spuneți o poveste despre vacanțele la cort sau chiar să mergeți la bunici (dacă nu stați la casă) și să petreceți o noapte la cort în grădina din spatele casei.
Dacă celor mici le este frică de întuneric fiți vigilenți și luați mai multe lanterne pe care să le țineți aprinse pe timp de noapte, ba chiar ar fi bine să faceți o plimbare pe timp de noapte în parc sau undeva unde luminile stradale nu sunt puternice cu ajutorul lanternelor. Așa se vor obișnui cu o astfel de lumină.
2. Liste cu lucrurile necesare
După ce îi pregătiți pe cei mici este rândul bagajelor să fie pregătite. Folosiți liste, post it-uri colorate și altele asemănătoare. Este foarte complicat să luați tot ce aveți nevoie și să țineți minte toate aceste lucruri fără să le notați undeva. Cu o listă completată în timp și updatată atunci când vă aduceți aminte de un anumit lucru totul va fi mult mai simplu.
3. Luați prieteni cu voi
Vacanțele în grup sunt cele mai amuzante. La fel gândesc și copiii, chiar dacă nu spun asta cu voce tare. Vor avea parteneri de joacă la orice oră, iar adulții vor avea cum să împartă responsabilitățile. În plus, dacă veți uita ceva acasă este destul de puțin probabil ca și prietenii voștri să fi uitat fix același lucru.
4. Jurnal al naturii
Jucăriile preferate de acasă trebuie să-și facă loc în bagaj, dar atunci când sunteți înconjurați de natură ar fi frumos ca și jocurile să fie diferite. Puteți să faceți un jurnal al naturii în care să scrieți despre ce descoperiți în fiecare zi, să păstrați fire de iarbă, frunze sau flori puse la uscat. Nu doar că activitatea este una fun în sine, dar și amintirile sunt la înălți
5. Trusa de prim-ajutor
Asigurați-vă înainte să plecați că trusa de prim-ajutor din mașină are destul de multe bandaje, creme pentru iritații, mușcături de țânțari și altele necesare. O lupă nu de asemenea necesară. Copiii se pot înțepa în diverse vreascuri sau pot avea o mică țepușă în degete / picior. Cu ajutorul unei lupe veți vedea exact despre ce este vorba, fără prea multe probleme.
Citiți mai multe despre vacanțele la cort cu familia pe womensadventuremagazine.com.
Sursă foto: U.S. Department of Agriculture/ Flickr.com.