Bebelus_articolOdată cu vremea frumoasă, vine și timpul excursiilor scurte sau mai lungi cu toată familia. Entuziasmul este la cote maxime, mai ales dacă alegeți locații pe care copiii încă nu le-au încercat sau dacă planificați o vacanță altfel, în natură, într-un loc special sau una cu multe activități în care se va implica toată familia. Cu toate acestea, planificarea unei excursii cu întreaga familie poate deveni complicată, așa că am adunat 10 sfaturi utile ce merită luate în considerare și care simplifică lucrurile.

  1. Copiilor le place să fie implicați în alegeri. În loc să decideți tot itinerariul și să faceți planuri cu fiecare activitate, îi puteți întreba și pe micuți ce părere au despre un anumit lucru și ce și-ar dori ei să experimenteze în plus față de ceea ce ați pus pe listă.
  2. Surprizele sunt plăcute, dar atunci când plecați în vacanță încercați să-i pregătiți pe cei mici, să le povestiți unde veți merge, cât timp veți sta acolo, în caz contrar este posibil ca schimbările bruște de mediu să nu aducă doar zâmbete pe fața copiilor, ci și confuzie și semne de întrebare.
  3. Atunci când plecați în locuri încă nedescoperite, încercați să vă interesați (online sau de la prieteni) care sunt locurile ce merită văzute, cum vă puteți petrece o seară în familie, despre restaurantele child-friendly și distracțiile din zonă. Astfel, veți avea toate informațiile la îndemână și nu veți fi luați pe nepregătite, indiferent de situație.
  4. Stabiliți de la bun început un buget de călătorie. De multe ori acesta se va dovedi a fi prea mic și va fi suplimentat, dar măcar vă faceți o idee despre cât trebuia să cheltuiți și cât ați cheltuit de fapt la final.
  5. Dacă plecați cu mașina prietenilor de familie, nu uitați acasă scaunul auto special pentru copii și asigurați-vă că modelul se potrivește și se poate monta pe bancheta vehiculului fără probleme.
  6. Inventați jocuri pe drumul către destinație. Chiar dacă este vorba de doar câteva ore, o călătorie în mașină se poate dovedi a fi foarte obositoare pentru copii și destul de lungă. Câteva jocuri bine alese (precum număratul mașinilor de o anumită culoare sau cântatul în mașină ori număratul copacilor de pe drum) pot salva situația.
  7. Încercați să aveți bagaje separate și să-i rugați pe copii să-și facă bagajul cu ajutorul vostru. Este foarte important pentru micuți să se simtă utili și responsabili, iar atunci când li se permite să aleagă o parte din bagaje ei se vor simți mai mult decât răspunzători pentru lucrurile alese.
  8. Nu uitați acasă jucăriile preferate ale celor mici și nici câteva cărți de povești, nu se știe niciodată când va fi nevoie de ele. În plus, ar fi bine să aveți și o surpriză, precum o jucărie nouă, care să vină ca un cadou în momente potrivite.
  9. Renunțați la așteptări, fiecare excursie cu familia este unică și aduce amintiri frumoase care nu se vor uita niciodată.
  10. Fie că v-ați cazat la un hotel sau la o pensiune, nu uitați să luați în bagajul de vacanță și Igienol Dezinfectant. Asigură dezinfectarea eficientă, fără clor, a suprafețelor cu care familia intră în contact și-l puteți folosi cu încredere pe clanțe, întrerupătoare, vasul de toaletă, dulapuri și alte suprafețe ori obiecte din cameră. Pentru excursiile în natură, unde sursele de apă sunt rare, luați în bagaj și gelul antibacterian Igienol. Doar câțiva stropi de gel aplicați pe mânuțele copiilor elimină bacteriile pentru o perioadă lungă de timp.