E trecut bine de miezul noptii si-ar trebui sa m-apuc de impachetat. Avionul spre Cipru pleaca dimineata devreme, la 5,30 ar trebui sa fiu in aeroport iar eu traversez unul dintre acele 3 momente din viata in care n-am chef sa impachetez si sa plec. Adica nu m-ajuta mainile, picioarele, capul si mai ales sufletul sa ma organizez… sa-mi arunc 3 rochite (mda, noi mamicile mai folosim si diminutive) 2 cercei si-o periuta de dinti in valiza, sa trag fermoarul si-apoi sa mai apuc o ora de somn pana-mi chem un taxi spre aeroport.
In capul meu e o discutie aprinsa intre doua personaje si mi-e greu sa ma apuc de ceva pana cand nu ia sfarsit (eeeh, recunosc, discutia asta nu s-a pornit acum 2 minute, e in stare latenta de vreo cateva zile).
Personajul unu: super entuziasmat de plecarea asta in Cipru! A mai fost in Cipru acum 10-11 ani, sa studieze project management. Timp de o luna a locuit intr-o casa amplasata pe “linia verde” din Nicosia cu alti 10 est-europeni, cu care-a studiat tot ce are Ciprul mai bun: muzica, taverne, Commandaria, cateva plaje (nu multe, ca era primavara), ceva manastiri, discret si niste cluburi. Personajului astuia i se pare foarte faina ideea Paravion de a conspira impreuna cu cativa oameni din blogosfera, printre care si el. Miroase a film de actiune aici si cel mai frumos e ca gasca nu se limiteaza la bloggeri de travel, vedeti in poza
Personajul doi: mama si iubita care pleaca pentru a treia oara in ultimele doua luni intr-un fel de minivacanta fara copil si pentru a doua oara fara iubit. Pai nu ea striga ieri alaltaieri ca travelul e parte din educatia copilului, ca e bine sa mai pui cate-o frana din cand in cand, ca sa petreci mai mult timp cu familia?! Si-acum isi pupa copilul de noapte buna, il trimite cu tata cu tot la bunici si da iama prin taverne, beach baruri si sporturi acvatice in Cipru?!
Hmmm, cam asa e la mine-n cap la ora asta. Exista o zona clara de conflict, unde se da o lupta crancena intre cheful de a pleca si-a tot plecaaaaa pe #filieracipriota si faptul ca-mi simt picioarele grele, tare grele inainte de plecarea asta. Grele de dorul de Sabina si de Marius 🙁
Nu cred ca e cazul sa va asigur ca voi pleca spre Cipru, caci am un angajament de adult, facut cu mare bucurie, care prevaleaza. O sa-mi trasez insa propria linie verde si-o sa fac putina echilibristica pe ea. Mi-am propus deja ca plecarile urmatoare sa nu mai fie fara Sab si Marius si deja imi simt picioarele mai zvelte. Mi-am propus insa si sa iau maximum posibil din #filieracipriota, caci sunt prea mari promisiunile de oameni, de locuri si de intamplari.
Cum spuneam, iata-ma pe linia verde.
Extra info: #filieracipriota este o conspiratie Paravion cu Knossos Travel, Biroul de Promovare a Turismului in Cipru si Biroul de Promovare a Turismului in regiunea Larnaca.
filieracipriota-b