Pentru că nu mai avem mult și ne pregătim deja de concedii, sfaturile de călătorie cu familia nu sunt niciodată prea multe:
Printează sau scrie pe o agendă lista de lucruri pe care trebuie să le iei în călătorie. Atunci când vacanța se apropie probabil că vă veți gândi la orice altceva nu la tot felul de amănunte care, odată plecați, sunt însă foarte importante. De la prosoape, la jucării pentru cei mici sau cartea de basme preferată – toate se vor regăsi pe listă și odată ce puneți toate aceste lucruri în bagaj puteți să le tăiați pentru a fi siguri că nu uitați nimic util acasă.
Gustările sănătoase se iau și pe drum, nu doar la destinație. Copiii se plictisesc la drum lung, ca și noi de altfel, numai că cei mici nu doar că nu știu mereu cât mai e până la destinație, dar nu au învățat nici cum să-și păstreze răbdarea până la final. Gustările sănătoase (precum migdalele, alunele, merișoarele sau stafidele) vor face deliciul unei călătorii care nu o să mai pară atât de lungă. Dacă le țineți pe toate în recipiente diferite și acestea pot deveni jucării la un moment dat.
O zi aglomerată și una liniștită – cam așa ar trebui să arate programul de vacanță. Dacă într-o zi fugiți de la un muzeu la altul pentru a vizita tot ce vreți să vedeți dintr-un anume oraș, a doua zi ar trebui să fie una de relaxare totală la plajă de exemplu. Astfel ne vom și odihni, iar copiii nu se plictisesc cu o singură activitate sau nu obosesc cu fuga dintre muzee.
Nu uitați jucăriile de luat la drum lung, iar acestea ar trebui să fie mereu noi sau, mai la îndemâna tuturor, soluția ar fi ca unele jucării să nu fie de găsit prin casă decât atunci când se pune problema de plecare. Știu că nu e tocmai frumos ce spun, dar o jucărie pierdută prin casă e una nou-nouță și numai bună de jucat cu ea în mașină sau în avion. Poate ar fi ok să aveți câteva jucării de luat doar în vacanțe. Astfel copiii sigur nu se vor plictisi de ele și, evident, nici de drumul lung către destinație.
Trăiți clipa! Precum o fac cei mici, adică fără să se gândească la ce vor face peste câteva minute. Știu că e greu, mai ales dacă plecați peste granițe să nu planificați fiecare minut din vacanță, dar sunt momente în care este de o mie de ori mai frumos și mai relaxant să stați cu toții pe o bancă din parc decât să mai vizitați două muzee în plus.
Voi v-ați planificat vacanța pentru anul acesta?
Citiți mai multe sfaturi de vacanță pentru familii pe workingmother.com.
Sursă foto: Andrew Storms/ Flickr.com.