Romania mea. Si a copiilor mei. Si a copiilor copiilor mei.

Va spun cinstit, desi nu m-ati intrebat: iubesc Romania. Iubesc sa plec de acasa si sa ma trezesc dimineata in locuri din Romania, indiferent de motivul pentru care ajung in ele. Tocmai de-asta, abia implinise Sabina 6 saptamani (era intr-un sfarsit de vara), ca am incarcat-o in landou si landoul in masina si-am pornit la drum, fara nicio urma de ezitare: mai intai la munte, apoi la mare, apoi pe la bunicii din Banat… Au trecut de atunci aproape 5 ani, timp in care am facut zeci de drumuri impreuna prin Romania si am parcurs zeci de mii de kilometri, am descoperit povesti, orase, sate, oameni, locuri, vagauni. Avem locuri favorite si destinatii / locatii pe lista de “dorite”. In scrisoarea pentru Mos Craciun din iarna trecuta Sabina a exprimat ferm ca isi doreste vacante la mare, la Predeal si la Viscri. Iar peste doua luni, cand va fi ziua ei, s-a gandit sa isi duca toti prietenii la mare si “sa faca trenuletul in apa” 🙂

Litoralul meu. Si al familiei mele.

Va spun cinstit, desi nici asta nu m-ati intrebat: sunt profund atasata de litoralul romanesc. Intr-un mod subiectiv, fireste, prin natura job-ului pe care l-am avut in ultimii 6 ani: acela de a promova Romania si litoralul romanesc romanilor imbatati de destinatii externe perfecte. Sunt atat de atasata de litoralul romanesc incat il simt “al meu”. Ma-ntorc an de an sa-l vad, sa-l inteleg, sa-l simt, sa-l critic si chiar sa ii dau sfaturi. Revin pe litoral ca roman, ca mama, ca om de turism, ca om de marketing. Ma-ntorc la el singura, cu iubitul meu, cu copilul nostru. Descopar si redescopar segmente din el, uneori ma-ntristez, alteori ma bucur, cert este ca il gasesc in continua schimbare spre mai bine. Il apar ferm in fata altora, dar sunt constienta ca mai are si neajunsuri. Dincolo de atasamentul pe care i-l port, as putea numi fara sa clipesc 5 locuri unde as ramane pentru mai mult de un week-end cu familia si inca cel putin 5 in care n-as ezita sa-mi mut biroul pe timpul verii.

Ce vreau sa spun?

A sosit acel moment din an in care de regula fac un prim drum la mare, ca sa vad cum isi pregatesc cei din business-ul asta prestatia din sezon. Anul aceasta insa modelul este diferit si se numeste #Litoralulmeu. Spre deosebire de anii trecuti, nu imi gestionez singura agenda si nu merg de capul meu. De data aceasta voi avea o companie aleasa: 9 bloggeri de travel (ca al zecelea s-a accidentat si ramane la vatra), 2 organizatori si un Happysor. Plus un program care ar dizolva orice prejudecata vizavi de cat este de necompetitiva si de plictisitoare marea noastra. Cine s-ar putea plictisi la cel mai bun spa de pe litoral, la herghelit cai la Mangalia, la visat cu ochii deschisi in larg pe velierul unuia dintre hotelurile mele preferate din Mamaia, la o tura cu caiacul pe lacul Mangalia si la degustat vinuri de Murfatlar? Da, da, mai sunt si alte posibilitati de agreement pe litoral, in afara de satul de vacanta din Mamaia, bowling-ul din Neptun, celebra telegondola si o tura la bulgari pentru o cina la ferma de scoici.

Aveti de la mine

Promisiunea ca ma intorc cu manunchiul de locatii / hoteluri family friendly, cu propuneri de activitati potrivite familiilor si cu miros proaspat de alge si de mare.

#Litoralul meu

Se intampla intre 23-26 mai si este un proiect marca Accent Travel & Events si Happy Tour , care se bucura de compania neobositului Happysor. Alte bloguri implicate: Xplorio, Travelgirls, Drum liber, Blogdecalatorii, Airlines Travel, 1001 Calatorii, Hai la bord, Imperator Travel, Calatorii360.
Parteneri de baza in proiect: Hotel Europa, Hotel Vega, Velierul Adornate, Hotel Iaki.
P.S. Pentru informatii live, ma gasiti si pe twitter la #Litoralulmeu.