În primul rând toți conducătorii de mopede, scutere sau ATV-uri ori alte autovehicule cu motoare mici vor trebui să dețină un permis de conducere din categoria AM, A1 și B1. Vestea este minunată pentru cei care s-au confruntat cu astfel de șoferi care nu cunosc nicio lege, întrucât nu au făcut nicio oră de legislație, ca să nu mai vorbim despre examenul practic ce ar fi trebuit trecut. În cazul în care nu vor avea permis de conducere, șoferii vor fi pedepsiți penal – așadar nu este deloc de glumit, iar sancțiunile sunt usturătoare.

Noul Cod Rutier mai prevede și faptul că permisul de conducere poate fi reînnoit doar după un control medical prealabil ce corespunde categoriei deţinute. Din nou, modificarea nu poate decât să ne bucure, pentru că asta înseamnă o sigurană mai mare pe șoselele din țară.

Nu în ultimul rând, se dorește ca permisele auto să fie obținute doar de către cei care au terminat 10 clase, iar schimbările nu se opresc aici, iar cei care doresc permise auto pentru a profesa ca șofer ar trebui să aibă cel puțin 21 de ani.

Autoritățile vor să stopeze accidentele cauzate de viteză, așadar doresc ca durata de suspendare a permisului și cuantumul amenzii să fie direct proporționale cu cât de mult șoferul a apăsat pedala de accelerație. Așadar, amenzile vor fi “personalizate” în funcție de situația dată și nu standardizate ca până acum.

Voi ce părere aveți despre schimbările propuse de inițiativa legislativă?

Daca vrei sa afli mai multe despre Bebetex si despre ce vor ei sa faca, te invitam pe blog.bebetex.ro si pe pagina de Facebook.

Cine este Bebetex?

Bebetex: Scaune auto copii - Magazin online de scaune auto pentru copiibebetex.ro este un magazin online ce se adreseaza tuturor parinţilor responsabili, ce doresc ca transportul copiilor lor sa se realizeze in condiţii de deplina siguranţa. Fie ca este vorba de carucioare, fotolii auto sau alte accesorii, bebetex.ro va ofera toate aceste produse. Totodata, scopul site-ului nostru este de a informa parintii in legatura cu tot ceea ce tine de siguranta copiilor si riscurile la care se supun.

Toate produsele comercializate sunt in concordanţa cu normele si standardele de calitate europene, carucioarele si accesoriile avand ultimul standard EN iar fotoliile auto fiind omologate ECE R44/04.

Sursă foto: Atli Harðarson/ Flickr.com.