Centura de siguranță salvează viețile șoferilor și a celor din mașină. Scaunul auto adaptat pentru vârsta copiilor și centurile de siguranță speciale pe care le prevede acesta salvează viețile copiilor.
Când a fost ultima dată când ați văzut un copil mic pe bancheta din spate? Dar pe scaunul din dreapta șoferului? Ori chiar în spate, în picioare, între banchetele mașinii? Nu vrem să catalogăm pe nimeni și nici să judecăm, dar în această situație viețile copiilor sunt puse în pericol, în fiecare secundă în care cei mici sunt transporați necorespunzător.

Ce spune legea?

Potrivit avocat.net, Codul rutier stabilește ca transportul copiilor în vărstă de până la 12 ani pe locurile din față ale vehiculelor reprezintă contravenție și se sancționează cu amendă maximă pentru persoane fizice. Mai pe “românește” sancțiunea este de la 9 la 20 de puncte de amendă. Cum punctul de amendă e de 70 de lei, un calcul simplu ne arată că riscați să plătiți cel puțin 630 de lei și cel mult 1.400.
Dacă mai facem un calcul, amenda minimă de 630 de lei este suficientă pentru un scaun auto performant pe care să-l montați corespunzător, ba chiar puteți adăuga și un înălțător pentru mai târziu și ceva jucării, pentru că un scaun auto îl puteți cumpăra cu aproximativ 300 de lei, un înălțător cu încă 150 de lei, deci tot vă rămân încă 150 de lei. Asta ca să nu mai punem la socoteală faptul că viața copiilor este pusă în pericol.
Atenție, legislația nu presupune amenzi pentru lipsa scaunelor auto, cel puțin nu pentru moment acest lucru este doar recomandat, dar asta nu înseamnă că nu sunt OBLIGATORII dacă ne luăm după “legea părinților și a specialiștilor”.
Daca vrei sa afli mai multe despre Bebetex si despre ce vor ei sa faca, te invitam pe blog.bebetex.ro si pe pagina de Facebook.

Cine este Bebetex?

Bebetex: Scaune auto copii - Magazin online de scaune auto pentru copiibebetex.ro este un magazin online ce se adreseaza tuturor parinţilor responsabili, ce doresc ca transportul copiilor lor sa se realizeze in condiţii de deplina siguranţa. Fie ca este vorba de carucioare, fotolii auto sau alte accesorii, bebetex.ro va ofera toate aceste produse. Totodata, scopul site-ului nostru este de a informa parintii in legatura cu tot ceea ce tine de siguranta copiilor si riscurile la care se supun.
Toate produsele comercializate sunt in concordanţa cu normele si standardele de calitate europene, carucioarele si accesoriile avand ultimul standard EN iar fotoliile auto fiind omologate ECE R44/04.

Sursă foto: Drew Coffman/ Flickr.com.