Așa cum avem locații unde să mergem pentru a controla dacă avem cauciucurile ok sau service-uri auto pentru a verifica mașina, de ce nu am avea și centre unde să putem merge atunci când nu suntem siguri că am montat corect scaunul auto pentru copii.
Știm cu toții cât de important este un scaun auto, iar montarea lui corectă înseamnă salvarea vieții copilului. În schimb, dacă acesta nu este montat corespunzător, situația se schimbă, iar dacă atunci când vorbim despre scaunele cu sistem ISOFIX nu se poate întâmpla asta (dat fiind faptul că scaunele se montează pe șine, iar riscul de a fi poziționate greșit este foarte mic) atunci când alegem din diferse motive un scaun auto fără acest sistem este posibil să fie montat eronat.
Tocmai de aceea, un centru unde părinții pot veni pentru a verifica acest lucru mi se pare foarte util. În anumite state există astfel de centre, unele chiar în magazinele de specialitate, iar funcționarea lor depinde de o aprobare din partea autorităților, așadar acest lucru este foarte bine pus la punct. Aici pot veni atât părinții care au montat scaunul, dar nu sunt siguri de felul în care au realizat acest lucru, cât și cei care nu se pricep și doresc ajutor în montarea lor.
Ce părere aveți? Credeți că ar fi bine să avem și noi astfel de locații?
Daca vrei sa afli mai multe despre Bebetex si despre ce vor ei sa faca, te invitam pe blog.bebetex.ro si pe pagina de Facebook.

Cine este Bebetex?

Bebetex: Scaune auto copii - Magazin online de scaune auto pentru copiibebetex.ro este un magazin online ce se adreseaza tuturor parinţilor responsabili, ce doresc ca transportul copiilor lor sa se realizeze in condiţii de deplina siguranţa. Fie ca este vorba de carucioare, fotolii auto sau alte accesorii, bebetex.ro va ofera toate aceste produse. Totodata, scopul site-ului nostru este de a informa parintii in legatura cu tot ceea ce tine de siguranta copiilor si riscurile la care se supun.
Toate produsele comercializate sunt in concordanţa cu normele si standardele de calitate europene, carucioarele si accesoriile avand ultimul standard EN iar fotoliile auto fiind omologate ECE R44/04.

Sursă foto: Sarz.K/ Flickr.com.