Când ninge, este foarte frig afară și polei pe jos, riscurile de a face un accident sunt mult mai mari, tocmai de aceea este nevoie de câteva reguli în plus pentru siguranța în trafic.
Primul lucru pe care ar trebui să-l facă cei care conduc pe ninsoare este să se asigure că mașina este curățată temeinic de zăpadă. Bucățile de gheață de pe mașină de exemplu pot să se topească și să cadă pe parbriz în timpul mersului, așa că este recomandat să nu plecați de pe loc până când ultima bucată de gheață nu este topită și înlăturată.
Înainte să plecați de pe loc este bine să vă asigurați că mașina funcționează, verificând de la cauciucuri, până la nivelul lichidului de parbriz adaptat sezonului, combustibil și ulei.
Dacă plecați la un drum mai lung este posibil să aveți de așteptat mai mult timp în mașină. De exemplu, situațiile de acum câteva zile ne-au demonstrat că șoferii au așteptat ore bune pentru a li se deszăpezi drumurile naționale pe care urmau să meargă, de aceea este recomandat să aveți mereu în mașină apa, pături, alimente neperisabile, precum conserve.
Nu uitați nici de obiectele ce nu ar trebui să lipsească din nicio mașină pe timp de iarnă: de la lopată, la racletă, o matură, un săculeț de nisip, ba chiar și cablu de remorcare și lichid degivrant. Toate acestea pot fi extrem de ultile în momente importante și fără ele este posibil să cereți și să așteptați ajutor, în loc să-l oferiți voi dacă are cineva nevoie de el.
Voi cu ce vă mai “dotați” mașina atunci când plecați la drum pe timp de iarnă?
Daca vrei sa afli mai multe despre Bebetex si despre ce vor ei sa faca, te invitam pe blog.bebetex.ro si pe pagina de Facebook.

Cine este Bebetex?

Bebetex: Scaune auto copii - Magazin online de scaune auto pentru copiibebetex.ro este un magazin online ce se adreseaza tuturor parinţilor responsabili, ce doresc ca transportul copiilor lor sa se realizeze in condiţii de deplina siguranţa. Fie ca este vorba de carucioare, fotolii auto sau alte accesorii, bebetex.ro va ofera toate aceste produse. Totodata, scopul site-ului nostru este de a informa parintii in legatura cu tot ceea ce tine de siguranta copiilor si riscurile la care se supun.
Toate produsele comercializate sunt in concordanţa cu normele si standardele de calitate europene, carucioarele si accesoriile avand ultimul standard EN iar fotoliile auto fiind omologate ECE R44/04.

Sursă foto: Élizabeth Samson/ weheartit.com.