Toată lumea știe (sau sper eu să cunoască) faptul că specialiștii ne recomanda ca până la 2 ani copiii trebuie să fie instalați în scaune auto poziționate cu spatele la direcția de mers. De aceea, cei mai mulți dintre părinți aleg scaunele auto de tip “scoică”. Ele prezintă o grămadă de avantaje, printre care și faptul că se poate transporta mai ușor: din mașină spre casă și invers, numai că există și “reversul medaliei” atunci când vă veți da seama că trebuie și schimbat destul de rapid, întrucât bebelușul crește foarte repede și scaunul o să-i rămână mic.
Am ales pentru astăzi să vă prezint modelul Nania Rider SP Luxe, mai ales că se află la super reducere, iar prețul e mai mic cu mai bine de 100 de lei (de la 429 de lei, prețul inițial, la doar 300 de lei, prețul redus).

Modelul poate fi poziționat atât cu spatele către direcția de mers, cât și cu fata spre scaunele din față ale mașinii și este destinat de la bebelușii care abia s-au născut, până la copilașii de 3, 4 ani, în funcție de dezvoltarea acestora, greutatea maximă fiind de 18 kilograme.
Centura este una cu prindere în 5 puncte și se poate ajusta pe înălțime în 3 poziții, astfel ca cel mic să poarte centura de siguranță corect. În plus, există o protecție moale a centurii în dreptul umărului, pentru a nu răni copilul. Ba mai mult decât atât, pentru o poziționare cât mai corectă, scaunul are 5 poziții de înclinare și protecție laterală, în caz de impact.
Evident, ca toate scaunele de calitate, are husa detașabilă, așadar se poate spăla cu ușurință ori de câte ori se simte nevoia.
Un plus este și avertizarea sonoră în caz de închidere necorespunzătoare a centurii, care ne asigură mereu că nu am uitat nimic înainte de drum.
Care a fost primul model de scaun auto pentru copii pe care l-ați ales pentru ai voștri?
Daca vrei sa afli mai multe despre Bebetex si despre ce vor ei sa faca, te invitam pe blog.bebetex.ro si pe pagina de Facebook.

Cine este Bebetex?

Bebetex: Scaune auto copii - Magazin online de scaune auto pentru copiibebetex.ro este un magazin online ce se adreseaza tuturor parinţilor responsabili, ce doresc ca transportul copiilor lor sa se realizeze in condiţii de deplina siguranţa. Fie ca este vorba de carucioare, fotolii auto sau alte accesorii, bebetex.ro va ofera toate aceste produse. Totodata, scopul site-ului nostru este de a informa parintii in legatura cu tot ceea ce tine de siguranta copiilor si riscurile la care se supun.
Toate produsele comercializate sunt in concordanţa cu normele si standardele de calitate europene, carucioarele si accesoriile avand ultimul standard EN iar fotoliile auto fiind omologate ECE R44/04.

Sursă foto: dani0010/ Flickr.com.