Vine sezonul rece, când abia așteptăm să mergem la munte. Cum cele mai aproape stațiuni sunt cele de pe Valea Prahovei, acolo mergem, numai că drumul se poate dovedi a fi atât de lung, încât nu ne gândim tocmai cu sufletul deschis la cum vom aștepta la Comarnic, apoi la Sinaia cu orele în mașină.
Și dacă noi suntem așa, cum vor fi cei mici? Nu poți avea pretenția să stea nemișcați și tăcuți tot drumul, ba chiar sunt convinsă că cei mai mulți dintre voi vor crede că s-a întâmplat ceva ciudat dacă sunt prea tăcuți cei mici.
De aceea ne-am gândit să inventăm un joc haios, în care fiecare oprire pentru o gustare, un ceai, toaletă și orice altceva se va transforma într-un test al… vitezei. Mai precis, pentru că toți copiii tind să stea foarte mult la micile opriri și să ne roage să le facem cât mai des, măcar să fie multe dar scurte, pentru a avea apoi siguranța că vom ajunge și la destinație, cât de târziu.iar de plecăm pentru un week-end cu atât mai mult am dori să ne bucurăm de munte cât mai mult, nu să stăm mai mult pe drum decât în stațiunea propriu-zisă.
Revenind la jocul cu check in, vă propun așa:
Luați un carnețel cu voi în care veți nota cu toții câte minute ați petrecut la fiecare oprire și ce ați făcut acolo. Nu aveți voie să stați mai puțin de 2 minute (altfel riscați ca cei mici nici să nu iasă bine din mașină) iar fiecare minut care depăsește 5 minute primește o bilă. Cine adună primul 10 bile pierde jocul și va fi nevoit să-i împlinească o dorință celuilalt. Credeți că cei mici se vor lăsa bătuți la acest joc? Eu pun pariu că nu.
Siguranța înainte de toate! Atunci când suntem în mașină nu facem excepție, așa că nu plecați la drum lung sau scurt fără echipamentul necesar pentru un copil, adică fără scaunele auto speciale sau fără înalțătoare, dacă este cazul. Chiar dacă știm sigur că vom sta în coloane de mașini, că mergem încet și că avem 20 de airbag-uri în mașină, scaunul pentru copil și centura de siguranță sunt obligatorii la drum.
Daca vrei sa afli mai multe despre Bebetex si despre ce vor ei sa faca, te invitam pe blog.bebetex.ro si pe pagina de Facebook.

Cine este Bebetex?

Bebetex: Scaune auto copii - Magazin online de scaune auto pentru copiibebetex.ro este un magazin online ce se adreseaza tuturor parinţilor responsabili, ce doresc ca transportul copiilor lor sa se realizeze in condiţii de deplina siguranţa. Fie ca este vorba de carucioare, fotolii auto sau alte accesorii, bebetex.ro va ofera toate aceste produse. Totodata, scopul site-ului nostru este de a informa parintii in legatura cu tot ceea ce tine de siguranta copiilor si riscurile la care se supun.
Toate produsele comercializate sunt in concordanţa cu normele si standardele de calitate europene, carucioarele si accesoriile avand ultimul standard EN iar fotoliile auto fiind omologate ECE R44/04.

Sursă foto: Neticola/ Flickr.com.