Sistemul ISOFIX a fost propus în urmă cu mai bine de 10 ani pentru a deveni un sistem standard la fixarea scaunelor auto pentru copii. Motivul? Reduse riscul rănirii copiilor în caz de accident, întrucât scaunul auto se fixează de caroseria mașinii cu ajutor unor șine, deci nu se poate deplasa decât inițiat de adulți sau dacă mișcați toată bancheta din spate.
Legătura este astfel una fixă, scaunul auto pentru copii nu se poate mișca și este foarte puțin probabil (a se citi imposibil) ca sistemul să se strice odată cu folosirea lui, întrucât scaunul se poate monta sau scoate extrem de ușor.
Unde mai pui că folosind acest sistem nu vor mai exista semne de întrebare privind modalitatea în care ați montat scaunul auto. Odată așezat este clar că poziția este una corectă, întrucât folosirea centurilor de siguranță ale banchetei nu mai este necesară.
Singurele două lucruri la care trebuie să fiți atenți după ce v-ați propus să achiziționați un scaun auto cu sistem ISOFIX este: dacă mașina are acest sistem incorporat (cele mai noi modele au sistemul însă dacă aveți un autovehicul mai vechi este posil să nu-l aveți) și scaunul pe care-l alegeți să fie unul potrivit pentru mașină (pentru asta e necesar să citiți în cartea mașinii și eticheta scaunului dorit).
Și pentru că tot povestim despre scaunele auto cu sistem ISOFIX ne-am gândit să vă și recomandăm unul… nu oricare pentru că vorbim despre un model Ferrari.

Scaunul este destinat Grupei 1, deci copiilor de la 9 luni la 3, 4 ani, cu greutatea cuprinsă între 9 și 18 kilograme.
Poziţionarea scaunului se face asfel cu faţa spre direcţia de mers, pe scaunul din spate al unui vehicul echipat cu sistem de siguranţă ISOFIX.
Are o centură cu prindere în 5 puncte, reglabilă, spătarul prezintă 5 poziţii de înclinare și vine cu penuță pentru cap, protecţie moale a centurii în dreptul umărului – pentru a asigura un confort sporit.
Materialul folosit la partea textilă a scaunului este moale şi plăcut la atingere, lăsând pielea copilului să respire şi oferă confort pe distanţe lungi, iar părinții trebuie să știe și faptul că husa este detașabilă și se poate spăla.
Voi aveți scaun auto cu sistem ISOFIX pentru cei mici?
Daca vrei sa afli mai multe despre Bebetex si despre ce vor ei sa faca, te invitam pe blog.bebetex.ro si pe pagina de Facebook.

Cine este Bebetex?

Bebetex: Scaune auto copii - Magazin online de scaune auto pentru copiibebetex.ro este un magazin online ce se adreseaza tuturor parinţilor responsabili, ce doresc ca transportul copiilor lor sa se realizeze in condiţii de deplina siguranţa. Fie ca este vorba de carucioare, fotolii auto sau alte accesorii, bebetex.ro va ofera toate aceste produse. Totodata, scopul site-ului nostru este de a informa parintii in legatura cu tot ceea ce tine de siguranta copiilor si riscurile la care se supun.
Toate produsele comercializate sunt in concordanţa cu normele si standardele de calitate europene, carucioarele si accesoriile avand ultimul standard EN iar fotoliile auto fiind omologate ECE R44/04.

Sursă foto: bradleygee/ Flickr.com.