De cele mai multe ori am auzit că mașina perfectă pentru familie este o mașină mare, dar asta nu este tot, mărimea mașinii contează, desigur, atunci când vorbim despre o familie, mai ales cele numeroase, însă mult mai importante sunt opțiunile de siguranță, precum airbag-uri, centuri de siguranță, sistemele ISOFIX și asta nu este tot.
Am listat mai jos câteva lucruri de care credem noi că ar trebui să ținem cont atunci când cumpărăm o mașină pentru familie:

  • În primul rând trebuie să te asiguri că poți instala în siguranță un scaun auto pentru copii. Mai precis, că există destul spațiu pentru a instala atât un scaun auto fixat cu fața spre direcția de mers, cât și unul poziționat cu spatele spre direcția de mers. În unele mașini este posibil ca scaunul auto să nu intre din cauza structurii, a tavanului sau chiar a scaunelor din față, în alte mașini bancheta din spate este mult prea îngustă pentru asta, iar alte vehicule au două scaune separate în spate și nu o banchetă încăpătoare.
  • Centurile de siguranță pe bancheta din spate sunt obligatorii. La mașinile noi acest lucru nu mai trebuie verificat, în sensul că toate modelele vin cu centuri de siguranță, dar dacă veți achiziționa o mașină la mâna a doua, mai veche, este posibil să nu existe aceste centuri. Fără ele multe modele de scaune auto nu pot fi instalate.
  • Airbag-urile sunt extrem de importante. Asigurați-vă că există atât pentru scaunele din față, cât și pentru pasagerii din spate. Este important de aflat și dacă există o opțiune prin care puteți opri acțiunea airbag-urilor – am mai povestit despre faptul că pentru copii airbag-ul nu înseamnă totdeauna salvarea vieții, însă trebuie ținut cont de faptul că cei mici vor crește, iar atunci airbag-ul este obligatoriu și poate fi diferența dintre un accident cu răni minore și unul care cauzează probleme imense toată viața.
  • Existența unui sistem ISOFIX poate fi o bilă albă. Scaunele auto cu sisteme ISOFIX sunt mult mai sigure și se instalează mult mai ușor, neexistând practic posibilitatea de a fi instalate greșit și deci ne asigură că totul este în ordine privind montarea scaunului auto. În plus, scaunele cu sistem ISOFIX sunt mult mai sigure, întrucât nu permit balansul scaunului.
  • Înainte de a cumpăra mașina căutați online date privind rezultatele acesteia în testele unui impact, veți găsi inclusiv comparații cu alte modele și așa vă veți putea face o idee despre siguranța oferită.
  • Nu în ultimul rând, mașinile cu trei uși pot fi de multe ori destul de complicat de “utilizat” dacă le comparăm cu cele cu 5 uși. numai gândiți-vă la cum veți instala scaunul auto pe bancheta din spate, dar intrând pe ușa din față. Asta ca să nu mai spun nimic despre faptul că în cazul unui accident o să fie foarte greu să scoateți copilul din spate.

Voi ce mai puneți pe listă când vă gândiți la mașina perfectă pentru familie?
Daca vrei sa afli mai multe despre Bebetex si despre ce vor ei sa faca, te invitam pe blog.bebetex.ro si pe pagina de Facebook.

Cine este Bebetex?

Bebetex: Scaune auto copii - Magazin online de scaune auto pentru copiibebetex.ro este un magazin online ce se adreseaza tuturor parinţilor responsabili, ce doresc ca transportul copiilor lor sa se realizeze in condiţii de deplina siguranţa. Fie ca este vorba de carucioare, fotolii auto sau alte accesorii, bebetex.ro va ofera toate aceste produse. Totodata, scopul site-ului nostru este de a informa parintii in legatura cu tot ceea ce tine de siguranta copiilor si riscurile la care se supun.
Toate produsele comercializate sunt in concordanţa cu normele si standardele de calitate europene, carucioarele si accesoriile avand ultimul standard EN iar fotoliile auto fiind omologate ECE R44/04.

Sursă foto: Unlisted Sightings/ Flickr.com.