Tema: Compunere despre noroc și despre ghinion

noroc si ghinion

Sursa foto: http://bit.ly/LUJZHm

Pui de compunere 1: Dacă norocul ar face schimb de roluri cu ghinionul și ghinionul cu norocul cum ar arăta viața unui om? Așa-i că ar fi tare aiurită? Unde mai pui că odată cu schimbarea de roluri ghinionul nu mai știe ce să facă, la fel ca și norocul.
Așa se face că din când în când oamenii care se presupune că au noroc de fapt dau de probleme, iar cei care au ghinion dau de situații vesele.
Povestește o zi cu rolurile schimbate, chiar dacă te încurci în ele poți explica faptul că norocul și ghinionul au un rol bine stabilit în viața oricui și că și ele se încurcă în rolurile lor, până la urmă totul depinde de cum vedem noi situația, nu?
Pui de compunere 2: Cum ar fi o zi în care am avea numai noroc? Dar una în care am avea numai ghinion? Povestește aceleași întâmplări, dar prima dată cu noroc și a doua oară cu ghinion. Vezi la final ce iese 😀
Pui de compunere 3: O fetiță are mereu ghinon. Orice ar fi făcut nu reușește să scape deloc de ghinionul care parcă mereu o urmărește. Se știe că pentru a scăpa de pățaniile nu tocmai vesele trebuie să adune 100 de copii care să cânte în jurul unui foc de tabără din lemn de nuc un anumit cântec.
O ajutăm?