Tema: compunere despre beneficiile minciunilor.

Sursa foto: http://bit.ly/GJnD2E

Pui de compuneri 1 – Am stat și m-am gândit, zău de nu… dar nu am găsit niciun beneficiu, așa că trec la dezavantajele minciunilor. 😀
Chiar dacă la început scapi de o situație neplăcută printr-o minciună, la final tot va trebui să te confrunți cu adevărul care iese la iveală mai devreme sau mai târziu. Singura problemă este că atunci când iese la iveală este prea târziu să te mai poți pregăti cu argumente și să mai explici cuiva ceva.
Imaginează-ți o pățanie: ai mințit să treci de o anumită problemă, dar la final a ieșit la iveală adevărul. Cum le mai explici celor implicați că tu de fapt ești corect de obicei și nu minți?
Pui de compuneri 2 – Minciuna se numește Reea, iar încrederea poartă numele Buneea. Ai decis să te împrietenești cu Reea, așa că ieși în parc cu ea, vă faceți cadouri, vă faceți temele împreună. Pe Buneea ai pierdut-o, nu vei mai avea parte de încredere niciodată, nici tu nu te vei mai putea încrede în nimeni (pentru că minți) și nici alții în tine (din același motiv)
Concluzia: atunci când minți îți pierzi încrederea, iar voi puteți personifica asta în zeci de mii de feluri pentru a realiza o fabulă cu morală la final.
Pui de compuneri 3 – Imaginează-ți cum un copil minte tot timpul și din cauza asta el a uitat ce înseamnă să mai spui adevărul, așa că a uitat care este și personalitatea lui într-un final, iar de alte amintiri corecte nici nu se mai pune problema.
Copilul trăia într-o lume fabricată prin minciuni, nici el nu mai știa ce este și ce nu este adevărat, dacă are sau nu prieteni adevărați și dacă se poate baza pe cineva. Pur și simplu au fost prea multe minciuni spune pentru a putea delimita acum adevărul de minciună.